В Україні очікується збільшення ціни на хліб: що кажуть експерти?

Аналітики прогнозують найближчими місяцями збільшення вартості хліба на 25%. Це можливо у зв'язку з подорожчанням ціни на газ і електроенергію.

Річ у тому, що для виробництва хліба в нашій країні застосовується природний газ. У відсотковому відношенні по енергоспоживанню для випічки хліба, його частка становить 60%.
Це стосується як малих, так і великих підприємств виробляють хліб.

Аналітики прогнозують найближчими місяцями збільшення вартості хліба на 25%. Це можливо у зв’язку з подорожчанням ціни на газ і електроенергію, а також і деяких продуктів, необхідних для випічки хліба.
Про це повідав Юрій Дученко, який є головою Всеукраїнської асоціації пекарів України.

Яка буде ціна хліби в Україні?

Як констатує Юрій Дученко, він думає, що частка енергоносіїв зросте від 5% -7% до 15% -20%, що позначиться на собівартість хліба. На ціну хліба вплинуть підвищення вартості цукру, рослинної олії. Вони вже подорожчали у два рази. Додатково ціна пшениці, а відповідно і муки, як головного інгредієнта при випічці хліба, збільшилася. Тонна пшениці сьогодні коштує від 7700 до 8500 гривень, а раніше її ціна була 6000-6600 гривень.

Для інформації: в нашій країні збільшилася, також ціна на різні види сиру.
Українськими сироварами прогнозується і подальше зростання вартості їхньої продукції, яка може підскочити на 5%.
Тому, очікується, що в супермаркетах немає буде сиру за ціною менш як 220 грн., За 1 кг.

Додаткова інформація: ціна цукру зросла на 88%, якщо її порівнювати з аналогічним періодом 2020 року. Рослинна олія піднялася в ціні на 71,7% за цей же період.

Популярне

Схожі статті

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.

Гості не повірили, що ця випічка без яєць, дріжджів і молока: рецепт пирога з капустою та грибами на окропі

Цей неймовірно смачний пиріг сподобається навіть найвибагливішим гурманам, а готувати його — простіше простого. Тому сміливо записуйте рецепт!

Заради кар’єри в кіно Мер’єм Узерлі перекроїла себе повністю: Хюррем Султан тепер просто не впізнати

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі змінила свою зовнішність – і заради кар'єри в кіно, і заради власного задоволення. Показуємо, як виглядала зірка раніше та який вигляд вона має зараз.