Соціальні виплати в Україні для переселенців: на що вони можуть розраховувати: всі подробиці

З початку вторгнення Росії на територію України багато українських громадян залишили рідні будинки в пошуках безпечного місця проживання. Яка дотація належить для вимушених переселенців?

Державні виплати на проживання

Міністерство соцполітики, починаючи з березня, проводить виплати для переміщених усередині країни громадян таких сум: люди з інвалідністю та діти отримали 3000 грн., решта – по 2 тисячі грн.
У березні та квітні допомога надавалась усім переселенцям. Починаючи з травня одержують підтримку від держави:
особи, що переміщені з територій України, де проводяться бойові дії, або перебувають у регіоні, тимчасово окупованому;
люди, що залишилися без житла, які подали заяву про відшкодування втрат. У такій ситуації статус переселенця набувають і ті громадяни, які не покидали свій населений пункт.

Переселенці

Допомога від ООН:

дотації у рамках продовольчої програми всесвітньої організації, яка працюватиме 3 місяці. На одну особу покладається 2200 грн. Проєкт тільки починає працювати, тому гроші у його рамках почали виплачуватись поки що у Вінницькій та Рівненській областях;
Для малозабезпечених переселенців, наприклад, громадянам із пенсією нижче 3 тис. грн., виплачуватиметься додаткова сума у розмірі 2200 грн. протягом 3 місяців;
доплата для сімей, які мають дітей та постраждалих внаслідок вторгнення Росії (2200 на 1 чол.). На допомогу можуть розраховувати сім’ї з 3 та більше малолітніми дітьми (за умови, що хоча б одній дитині менш як 2 років). Виплати здійснюються для сімей з 2 дітьми у разі, один із них з інвалідністю.

Допомога від Червоного Хреста:

одноразово 2,5 тис. грн. на 1 чол.;
талони на покупку продуктів у сумі 2200 грн.

Доплата від Міжнародної організації з міграції виплачується у розмірі 2200 грн. на людину, програма працюватиме 3 міс.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.