Часткове сонячне затемнення в Україні 25 жовтня, яке буває раз на 18 років: коли дивитися і що не можна робити

Синоптики повідомили, що завтра українці зможуть спостерігати часткове сонячне затемнення. Читайте, у жителів яких регіонів України найбільше шансів побачити природне чудо

Відомий український синоптик та кандидат географічних наук Ігор Кибальчич повідомив, що 25 жовтня над Європою можна буде спостерігати часткове сонячне затемнення. Кліматолог розповів, що побачити затемнене сонце може буде в проміжок з 13:28 до 13:50 – час часткового затемнення залежить від регіону, в якому ви проживаєте.

Якою буде погода в різних регіонах України?

Хоча 25 жовтня очікується доволі хмарна погода, жителям деяких областей України пощастить побачити часткове затемнення сонця. Так, на заході нашої країни буде дуже хмарно, синоптики також обіцяють опади. В Хмельницькій області українці цілий день спостерігатимуть за сірим небом.

Північні області України так само стикнуться з хмарним небом та ймовірними опадами. На Сумщині українцям можливо пощастить побачити меншу хмарність – у жителів цього регіону вищий шанс побачити сонячне затемнення. Центр України так само спостерігатиме за хмарним і сірим небом, подекуди в Полтавській та Дніпропетровській областях можуть промайнути сонячне проміння.

Схід України хмари накриють трішки менше, а харків’яни навіть ймовірно зможуть побачити чисте небо. Найбільше пощастило жителям Півдня України. Сонце потішить мешканців півдня, а тому українці зможуть побачити часткове сонячне затемнення 25 жовтня.

Синоптики поділились картою з детальним прогнозом погоди на 25 жовтня 2022 року
Синоптики поділились картою з детальним прогнозом погоди на 25 жовтня 2022 року

Чого не можна робити в сонячне затемнення?

Астрологи застерігають: не варто починати нову справу в день сонячного затемнення. Такі періоди несприятливі для справ, якими ви раніше не займались. За словами астрологів, якщо ви починаєте щось у день сонячного затемнення, то готуйтесь зіткнутись із негараздами, вирішення яких відніме чимало часу.

Крім того, експерти радять утриматись від сварок та чвар із близькими, подорожей на спонтанних поїздок. Не змінюйте місце роботи в день сонячного затемнення, краще перечекайте та звільніться пізніше. Більш того, ніякі маніпуляції зі здоров’ям теж неприйнятні. Також варто залишити на потім укладання фінансових угод.

Замість цього приділіть увагу медитації та молитвам. Основна задача цього дня – досягнути єднання з природою, а для цього варто принаймні на день відмовитись від вживання їжі тваринного походження.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.