14 фактів про людське тіло, від яких вам стане не по собі

Розвиток науки і медицини зокрема дивує численними відкриттями, часом такими незвичайними і дивними, що не тільки дивує, але іноді і лякає. Ось тільки деякі факти про нас з вами.

Очі

Це найшвидший мультифокусий об’єкт в світі, з яким не зрівняється жодна високотехнологічна апаратура. Оці досить 2 секунди, щоб налаштуватися на зображення, тоді як цифровій камері і телескопу Хаббл – 12 секунд. Також до 10 мільйонів кольорових поверхонь може розрізнити око будь-якої людини, а техніка – менше мільйона.

 "Очі "

За годину читання очі роблять близько 10 000 скоординованих рухів.

Кістки

Матеріал людських кісток міцніше сталі, але в 50 разів легше. Стегнова кістка може витримати навантаження до 2 центнерів.

Кров

Загальна довжина всіх кровоносних судин – 160 934 кілометри! Тільки за 1 добу кров проробляє шлях в 19000 км.

 "Кров "

М’язи

Найсильніший м’яз тіла – це щелепна. М’язи на 75-80% складаються з води.

 ""

Шлунок

Дуже дивний орган. Шлункова кислота може роз’їдати залізо. Шлунок червоніє, коли нам соромно, а від страху різко зменшується в розмірі, тому, якщо людина сильно злякався, часто буває блювота.

Серце

За все життя орган перекачує півтора мільйона барелів крові – це 200 ж/д цистерн. Вийняте з тіла серце може пульсувати ще до 20 хвилин, так як у нього є власна електрична система.

 "Серце "

За життя довжиною в 65 років серце робить близько 2,4 мільярда скорочень.

Волосся

Якщо все життя запустити волосся, то вони можуть мати довжину до 15 метрів. Жіночий хвіст з волосся може витримати вантаж до 12 тонн.

 "Волосся "

Загальна довжина всіх вій (з тими, що випали) – 30 метрів.

Внутрішні органи

  • Довжина тонкої кишки – 11 метрів.
  • Людська печінка вміє регенеруватися, якщо від неї відрізати шматок (наприклад, для пересадки), вона відновить свій колишній розмір за 2 роки.
  • За все життя організм виробляє 2 великих басейни слини, 5,7 тисяч л сліз, 15 тисяч л поту, 29 тисяч л сечі, близько 7,6 тонн твердих відходів і випускає 2 тисячі кубометрів газів.

 "Басейн "

Мозок

Повідомлення з головного мозку в нервові закінчення проходять зі швидкістю 322 км / год.

У людському мозку 86 мільярдів нейронів, велика частина гине ще в дитинстві в результаті природного відбору – залишаються тільки працездатні і зайняті в процесі мислення.

За день людина думає близько 70 тисяч думок.

 "Думки "

 

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.