Готуйтеся до свята заздалегідь: рецепт приготування красивої і смачної паски

За цим рецептом можна приготувати 3 великих або 6 маленьких пасок. Ви можете використовувати апельсинову цедру замість цедри лимона, якщо хочете.

Інгредієнти

Для опари

2 упаковування активних сухих дріжджів.
½ склянки теплої води (45 градусів C).

½ склянки білого цукру.

3 склянки теплого молока.

4 склянки універсального борошна

Для тіста:

6 збитих яєць.

½ склянки білого цукру.

1 стакан вершкового масла, розм’якшеного.

¼ чайна ложка солі.

¼ чайна ложка цедри лимона.

12 склянок універсального борошна.

1 яйце.

1 столова ложка води.

2 столові ложки розтопленого вершкового масла.

 "В "
Паска

Крок 1

Потримайте дріжджі в 1/2 склянки теплої води у великій мисці, поки вони не стануть злегка пінистими.

Крок 2

Тим часом розчиніть 1/2 склянки цукру в теплому молоці, дайте охолонути. Після охолодження додайте молочну суміш до дріжджової суміші разом з 4 склянками борошна. Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте кришкою і поставте в темне тепле місце приблизно на 2 години, поки суміш не стане булькати та збільшиться вдвічі.

Крок 3

Додайте збиті яйця, 1/2 склянки цукру, 1 склянка олії, сіль і цедру лимона. Добре перемішайте. Починайте додавати борошно, що залишилося по склянці, щоб тісто вийшло дуже м’яким.

Крок 4

Замісити тісто на посипаній борошном дошці, поки воно не стане м’яким і еластичним, близько 10 хвилин. Викладіть тісто в змащену маслом миску, повернувши так, щоб воно покрило всі сторони. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і дайте піднятися в теплому місці приблизно на 2 години, поки вона не збільшиться вдвічі. Розкачайте тісто і дайте йому знову піднятися протягом 30 хвилин.

Крок 5

Розділіть тісто на три частини. Сформуйте злегка округлі буханки та викладіть на змащені маслом деко. Дайте піднятися вдвічі, від 45 хвилин до 1 години. 1 яйце збити з 1 столовою ложкою води та помазати пензлем на хлібах.

КРОК 6

Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.

Крок 7

Випікайте в попередньо розігрітій духовці, поки буханки не стануть темно-коричневими, від 45 до 50 хвилин. Коли вони будуть готові, змастіть їх топленим маслом, щоб вийшла м’яка скоринка.

Примітка

За цим рецептом можна приготувати 3 великих або 6 маленьких паски. (Перевірте маленькі паски приблизно через 30 хвилин під час випічки.) Ви можете використовувати апельсинову цедру замість цедри лимона, якщо хочете.

Популярне

Схожі статті

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.