Фініки, сир з цвіллю і панчетта полента – здивуєте своїх гостей!

Подавайте ці фініки, сир з цвіллю і поленти панчетта як канапе на вечірці. Спробуйте вегетаріанську закуску, використовуючи подрібнені смажені горіхи.

Інгредієнти

8 тонких скибочок панчетти, розрізаних навпіл
1 столова ложка оливкової олії, плюс трохи для банки та для чищення
500 мл овочевого бульйону з 2 чайних ложок бульйонного порошку
100 г полента швидкого приготування
1 чайна ложка дрібно нарізаного розмарину
25 г пармезану (за бажанням)
120 г вершкового, але гострого блакитного сиру, такого як Святий Агур або горгонзола
8 великих фініків меджул без кісточок, розрізаних навпіл
жменю молодого листя шпинату (вам знадобиться 32 листи)
гранатова патока, скропити

Фініки

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. На деку помістіть один шар Рашеру pancetta між двома шматками пергаменту, потім застелить його другим листом (це запобіжить утворенню складок під час приготування). Випікайте 10-15 хвилин, поки жир не стане хрустким і золотистим. Промокніть кухонним папером, щоб ввібрати зайвий жир. Панчетту можна приготувати на день вперед і охолодити. Розігрійте перед подачею на стіл.

Крок 2
Змастіть маслом круглу форму 20 см. Відварити бульйон в каструлі, потім повільно додати поленту і варити на повільному вогні 5 хвилин, збиваючи, до загусання та однорідності. Додайте 1 столову ложку масла, розмарину і пармезану, якщо використовуєте, і приправте. Викладіть суміш ложкою в форму, вирівняйте верх, потім поставте в холодильник мінімум на 1 годину або поки не стане дуже твердим.

Крок 3
Коли будете готові до вживання, нагрійте сковороду або сковороду з антипригарним покриттям до гарячого стану. Розріжте готову поленту на 16 часточок, змастіть невеликою кількістю масла, потім готуйте за 4 хв з кожного боку або до золотистого кольору і відмітини. Перекладіть на тарілку сервування або дошку. Поленту можна розкласти на решітці на день вперед. Розігрійте його в гарячій духовці протягом декількох хвилин перед подачею на стіл.

Крок 4
Тим часом за допомогою ножа для столового набору проткніть приблизно 1 чайну ложку сиру в середину кожної половинки фініки. Протягніть коктейльну паличку в кожен фарширований фінік, потім додайте шматочок панчетти, два листи шпинату і шматочок гарячої поленти. Перед подачею збризніть невеликою кількістю гранатової патоки.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.