Хек з картопляним з паприкою і брокколі – дивовижний смак!

Нехай тонкий смак і м'ясна текстура хека порадують вас, додайте трохи олії паприки. Ідеально підходить для легкої та романтичної трапези.

Інгредієнти

200 г очищеного і нарізаного шматочками картоплі
2 лаврові листки
60 мл оливкової олії плюс 1 ст.
1 гілочка петрушки
1 дрібно нарізана червона цибулина
150 мл білого вина плюс 1 ст.
2 стейки хека, близько 160 г кожен
160 г пурпурової пророслої броколі
½ лимона, сік
1 столова ложка копченої паприки

Апетитний хек

Методика

Крок 1
Нагрійте духовку до 190C / 170C вентилятор / газ 5. Варіть картоплю в каструлі з підсоленою водою з лавровим листом близько 12 хвилин або до готовності. Злийте воду, залишивши воду для приготування.

Крок 2
Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії з лавровим листом на сковороді з антипригарним покриттям. Додайте червоний лук, приправте сіллю і перцем і обережно обсмажте. Через 5 хвилин додайте столову ложку білого вина і варіть ще 10-15 хвилин, поки не стане м’яким, ароматним і не почне карамелізуватися.

Крок 3
Приправте стейки хека і натріть невеликою кількістю оливкової олії. Помістіть їх у форму для запікання і влийте вино і 100 мл картопляної води, разом зі столовою ложкою оливкової олії та гілочкою петрушки. Готуйте в духовці 10 хвилин або поки стейки не стануть непрозорими та не почнуть відшаровуватися.

Крок 4
Варити броколі в підсоленій воді 3-6 хвилин (в залежності від товщини) до готовності. Приправити лимонним соком і чорним перцем. Вилийте масло, що залишилося в лушпиння сковороду та обережно нагрійте – ви хочете, щоб воно було теплим, але не палючим і не шиплячим. Додайте копчену паприку і вимкніть вогонь.

Крок 5
Коли риба буде готова, перемішайте картопля з цибулею і теплим маслом і розділіть по тарілках. Вийняти рибу з води шматочком риби та викласти на тарілки з броколі. Полити маслом паприки та подавати.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.