Смачна та супер швидка вечеря, коли в будинку немає електроенергії: рецепт за декілька хвилин

Навіть якщо вдома вимкнули світло, ваша сім'я не залишиться голодною! Зберігайте рецепт супер швидкої та смачної вечері, яку ви зможете приготувати за декілька хвилин

На жаль, сьогодні ледве не кожного дня українці на деякий час можуть залишитись без світла. Через постійні обстріли критичної інфраструктури влада проводить віялові відключення електроенергії, втім ми знайшли рецепт неймовірно смачної вечері, яку ви зможете приготувати навіть, якщо в будинку немає світла. Така бюджетна і легка вечеря точно смакуватиме кожному члену сім’ї.

Для приготування смачної каші кускус знадобиться газова плита. Якщо у вашому домі є лише електрична, то радимо про всяк випадок придбати невелику газову плитку з балоном. Майбутньої зими не можна покладатись на стабільну роботу енергосистеми, а тому компактна газова плитка стане хорошим помічником.

Інгредієнти:

  • Каша кускус – 100 грамів або один пакетик;
  • Болгарський перець – 2 шт.;
  • В’ялені помідори – 4 шт.;
  • Кукурудза – невеличка банка або половина;
  • Сушена або свіжа зелень;
  • Сіль, перець – на смак;

Спосіб приготування:

Кускус з овочами готується надзвичайно легко. Якщо ви придбали кашу в пакетиках, то покладіть його в каструлю, залийте водою та варіть протягом однієї хвилини. Окрім цього, кашу можна запарювати прямо в тарілці. Для цього до каші налийте в глибоку тарілку окріп у пропорції 1:1. Накрийте тарілку та залиште на декілька хвилин.

Для початку приготуйте кускус
Для початку приготуйте кускус

Якщо ви готуєте кускус в пакетику, то для того, щоб каша вийшла розсипчастою, необхідно залишити її на 2-3 хвилини в теплій (але не гарячій воді). Після цього розкрийте пакет із кашею, пересипте її в окремий посуд та додайте трішки вершкового масла, солі та перцю на смак.

Додайте до каші вершкове масло
Додайте до каші вершкове масло

Наріжте в’ялені помідори, болгарський перець та зелень (якщо обрали свіжу). Нарізані овочі можете додати до каші без попереднього приготування, втім, за бажанням, можете трішки обсмажити болгарський перець, в’ялені томати та кукурудзу на сковорідці.

Наріжте всі потрібні овочі
Наріжте всі потрібні овочі

Додайте овочі до каші та добре перемішайте – кускус стане легкою та дієтичною вечерею.

Добре перемішайте страву
Добре перемішайте страву

Якщо ви не обсмажували овочі на сковорідці, то можете додати до каші оливкову олію, аби прикрасити смак кускусу та зробити вечерю більш корисною.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.