“Копієчний” холодець з курячих лапок і стегон: 180 грн за 3 літри смакоти. Як я його варю, щоб було смачно

Бюджетний, простий у приготуванні і смачний – саме таким виходить холодець за цим рецептом. Готується він без желатину з курячих лапок та стегон.

Класичний холодець зазвичай готують з кількох видів м’яса, з додаванням свинячих ніжок, або яловичих хвостів. Звісно, такий холодець, в якому буде яловичина, курятина та свинина буде смачним, та не завжди є можливість приготувати таку далеко не бюджетну страву. Пропонуємо до вашої уваги дуже економний рецепт курячого холодцю. Готується він без желатину, адже курячі лапки при варці роблять бульйон наваристим і він застигає самостійно. Бульйон виходить прозорим, а смак у холодця насичений.

Необхідні інгредієнти:

  • вода – 1,5 л;
  • курячі лапки – 2 кг;
  • курячі стегна – 300 г;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • чорний перець горошком – 5 шт;
  • духмяний перець горошком – 3 шт;
  • сухий часник – 0,5 ч.л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Курячі ніжки в цьому рецепті використовують для утворення наваристого бульйону, а стегна – для м’яса, яке піде в холодець.

Курячі ніжки потрібно добре промити і очистити від шкірки. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і даємо закипіти. Проварюємо лапки 5 хвилин після закипання і зливаємо перший бульйон. Добре промиваємо курячі лапки і каструлю. Перекладаємо лапи знову в каструлю і заливаємо чистою водою.

Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон
Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон

Ставимо лапки на вогонь, доводимо до кипіння і робимо дуже маленький вогонь. Бульйон не має кипіти, він має ледь-ледь “колихатись”. Залишаємо холодець варитися 1 годину. Після цього додаємо до бульйону 1 очищену цибулину та морквину. Овочі кладемо цілими. Також додаємо лавровий лист і перець горошком.

Варимо курячі лапки на маленькому вогні 5-6 годин. Зверніть увагу, що час приготування вказаний для домашньої курки, якщо ви берете куплену, то час варки можете зменшити вдвічі.

Через 6 годин повільного кипіння додаємо до бульйону курячі стегна і варимо холодець ще 1,5 години на такому ж маленькому вогні. В кінці варіння додаємо сіль та сухий часник. Цибулю та моркву виймаємо з бульйону. Також виймаємо відварені бедра, а бульйон проціджуємо. Курячі лапки більше не знадобляться.

У тарілки розкладаємо шматочки м’яса з порізаних курячих стегон і заливаємо їх бульйоном.

Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон
Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон

Після повного охолодження ставимо холодець в холодильник і залишаємо до повного застигання.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.