Смажу рибні котлети з однієї риби: без яєць, хліба та інших “наповнювачів”. Таких соковитих ніколи не було

Якщо ви любите котлети із риби, то по справжньому рибні котлети треба готувати тільки за цим рецептом. Без зайвих додатків і наповнювачів у фарші.

Колети, як рибні, так і м’ясні, більшість господинь звикли готувати з додаванням у фарш таких додаткових інгредієнтів, як хліб, яйця, манка. Все це для збільшення обсягу готової страви та меншої “собівартості”. Але це і на смак дуже впливає. Пропонуємо рецепт істинно рибних котлет, які не б’ють по кишені.

Необхідні інгредієнти:

  • філе риби – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • плавлений сирок – 1 шт;
  • лимонний сок – 1 ч.л;
  • часник – 1-2 зубчика;
  • зелень за бажанням;
  • панірувальні сухарі;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Рибу для цього рецепту котлет краще брати білу з щільною структурою м’яса – щуку, тріску, товстолоб, скумбрія. А минтай не дуже підійде, бо він трохи водянистий і сухий сам по собі.

Спосіб приготування:

Якщо риба морожена, розморожуємо її в холодильнику повільно, без води, інакше стане водянистою. Рибу дрібно нарізаємо ножем, для цього рецепту краще так, ніж пропускати через м’ясорубку, тоді фарш вийде більш пишним, а котлети ніжнішими і пухкішими.

Блендер для приготування фаршу також не підходить, інакше отримаєте занадто рідку та клейку консистенцію.

Рецепт соковитих рибних котлет без зайвих додатків у фарш
Рецепт соковитих рибних котлет без зайвих додатків у фарш

Цибулю дрібно рубимо, можна замість ріпчастої взяти молоду зелену цибулю разом з білою частиною і зеленими стеблами. Часник нарізаємо дрібними шматочками. Для смаку і вигляду також можна додати до фаршу зелень – кріп, петрушку.

Плавлений сирок натираємо на тертку, його можна замінити звичайним сиром, але м’яким, не твердим. Солимо, перчимо, додаємо чайну ложку лимонного соку і ретельно перемішуємо наш отриманий фарш. Відправляємо його на 30 хвилин в холодильник.

Формуємо котлети, паніруємо у дрібних сухарях, фарш не має розпадатися за рахунок сиру у складі. Розігріваємо сковороду з достатньою кількістю олії, викладаємо наші котлети.

Рецепт соковитих рибних котлет без зайвих додатків у фарш
Рецепт соковитих рибних котлет без зайвих додатків у фарш

Коли нижня частина “схопиться” і почне підрум’янюватись, поливаємо котлети олією декілька разів, а потім перевертаємо на інший бік.

Рецепт соковитих рибних котлет без зайвих додатків у фарш
Рецепт соковитих рибних котлет без зайвих додатків у фарш

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.