Смажені пиріжки з картоплею: хрустке, рум’яне, м’яке та зовсім не гумове тісто. Додаю секретний інгредієнт

Пиріжки з картоплею люблять всі, тому сьогодні ми підготували рецепт повітряних і водночас ніжних пиріжків. Про приготування крок за кроком – читайте нижче.

Смажені пиріжки з ніжного дріжджового тіста будуть до вподоби всім домашнім. Гарячі пиріжки порадують хрусткою скоринкою, а коли вони охолонуть, тісто стане повітряним і м’яким. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Молоко (тепле) – 300 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 г з гіркою
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Оцет (9%) – 1 ст. ложка
  • Борошно – 550 г
  • Рослинна олія – 3 ст. ложки

Для начинки

  • Картопля – 8-10 шт.
  • Сало – 100 г
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль – 1 ч. ложка
Смажені пиріжки з картоплею
Смажені пиріжки з картоплею

Рецепт

У глибоку миску влити молоко, додати цукор і всипати дріжджі. Перемішувати вінчиком до розчинення дріжджів. Туди ж збити одне яйце, додати сіль та знову перемішати. Просіяти половину пшеничного борошна і замішати тісто вінчиком. Влити рослинну олію та додати секретний інгредієнт – оцет. Добре перемішати. Всипати залишену половину борошна й замішувати тісто руками. Накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1-1.5 години.

Очистити картоплю від шкірки та нарізати четвертинами. Перекласти в каструлю, посолити, залити водою, накрити кришкою, відправити на плиту і варити до готовності. Нарізати цибулю та сало дрібними кубиками. Обсмажити сало з цибулею до золотистого кольору.

З відвареної картоплі злити воду, залишивши трохи на дні. Приготувати пюре. До картопляного пюре перекласти цибулю з салом, перемішати й залишити вистигати. Розкачати одну частину тіста в пласт і вирізати кружечки за допомогою чашки. На кружечок з тіста викласти трохи начинки, а потім защепити краї, формуючи пиріжок. Таким чином приготувати пиріжки з залишеного тіста та картоплі.

Готувати заготовки на сковороді з рослинною олією. Смажити з обох боків до золотистості. Готові пиріжки викладати на застелену паперовим рушником тарілку, щоб забрати зайву олію. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.