Якщо прокис кефір, то його не виливаю, а готую пухкі та смачні оладки: виходять ще кращі, ніж зі звичайного

Ці пухкі оладки на кислому кефірі стануть ідеальним сніданком для вас і вашої родини. Приготування не відніме багато часу, а смак – приємно здивує.

Сніданок – це час, коли ми можемо почати свій день з чогось смачненького. І ніщо не підходить так, як пухкі оладки, які тануть у роті, нагадуючи про ласощі з дитинства. Сьогодні ми поділимося унікальним рецептом пухких оладок на кислому кефірі, які стануть ідеальним доповненням до будь-якого сніданку.

Пухкі оладки на кефірі для ідеального сніданку
Пухкі оладки на кефірі для ідеального сніданку

Інгредієнти:

  • 500 мл кислого кефіру
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 70 г цукру
  • 400 г борошна
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування:

Для початку потрібно взбити яйця разом з цукром до отримання пухкої та повітряної маси. Далі додати кислий кефір і перемішати до однорідності.

Додайте сіль і соду до тіста. Кефір погасить соду і неприємного присмаку не залишиться, зате оладки будуть пухкими. Поступово додавайте борошно, помішуючи до утворення гладкого тіста. Воно має бути рідшим за звичайне тісто для оладок.

Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією на середньому вогні. Ложкою розкладіть порції тіста на сковорідку, залишаючи деякий проміжок між оладками. Смажте з обох сторін до золотистого кольору. Оладки повинні піднятися та трохи збільшитися у розмірі.

Оладки на кислому кефірі виходять пухкі та ароматні
Оладки на кислому кефірі виходять пухкі та ароматні

Подавайте оладки гарячими з медом, сиропом, свіжими ягодами або йогуртом за вашим смаком. Ці пухкі оладки з кислого кефіру точно здивують ваші смакові рецептори та залишать вас повністю задоволеними результатом.

З цими оладками можна експериментувати, наприклад, не додавати цукор, додати трохи зелені, і тоді вийдуть чудові солоні оладки, які будуть ідеально смакувати з борщем або будь-якими іншими першими стравами. Якщо все ж таки ваш вибір пав на солодкий варіант, можна додати ягоди або шоколадну крихту, щоб зробити ці оладки ще більш смачними та розкішними.

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.