Рецепт дістався від бабусі. Без нього тепер за стіл навіть не сідаємо: хрусткий житньо-пшеничний хліб

Хліб був і залишається постійним продуктом на столі. Здебільшого ми купуємо його в магазині, але ж можна приготувати його вдома. Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого житньо-пшеничного хліба.

Для приготування цього хліба знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 125 грамів
  • Борошно житнє – 75 грамів
  • Сухі дріжджі – 5 грамів
  • Сіль – 5 грамів
  • Цукор – 8 грамів
  • Мікс із насіння – 25 грамів
  • Вода – 150 грамів

Для початку в мисці змішайте обидва види борошна, сіль, цукор, сухі дріжджі та насіння. Насіння можна використовувати будь-яке. Потім поступово додавайте теплу воду і перемішуйте.

Не потрібно довго вимішувати. Достатньо стільки, щоб усі інгредієнти просто з’єдналися. Після замішування тісто має вийти липким і клейким. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 12-14 годин при кімнатній температурі.

Житньо-пшеничний хліб
Житньо-пшеничний хліб

Через цей час тісто збільшиться у 2-3 рази, з’явиться характерний запах закваски і бульбашки. Акуратно за допомогою силіконової лопатки викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Розтягніть його в прямокутник. Потім складіть краї конвертом, а потім ще раз підтягніть усі краї до центру.

Далі переверніть тісто швом донизу і викладіть на присипаний борошном пергамент для випічки. Накрийте чистим кухонним рушником і залиште на 1 годину для вистоювання.

Після цього часу можна переходити до випікання. Увімкніть духовку на максимум, це приблизно 250 градусів, і поставте в неї жаростійкий посуд для випічки разом із кришкою на 30 хвилин.

Тепер дістаньте гарячу форму для випічки і перекладіть у неї тісто. Накрийте форму кришкою. Готуйте в духовці за температури 220 градусів 30-35 хвилин, потім зніміть кришку і випікайте ще 10-15 хвилин, щоб з’явилася хрустка скоринка.

Домашній житньо-пшеничний хліб готовий!

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.