Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Найвідоміший яблучний пиріг у світі – це шарлотка. Готується цей пиріг з великою кількістю яблук, які заливаються повітряним бісквітним тістом на основі яєць.

Та є варіант приготування пісної шарлотки, яка виходить не менш смачною за класичну. Звісно, вона вийде не така пухка, як на яйцях. Та при цьому пиріг буде дуже соковитий, ніжний і смачний.

До вашої уваги найсмачніший рецепт пісної шарлотки без молока, яєць та масла.

Необхідні інгредієнти:

  • вода – 200 мл;
  • цукор – 160 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • мед – 2 ст.л;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • олія рослинна без запаху – 80 мл;
  • яблука – 600 г.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста у глибокій мисці змішайте воду, цукор, сіль, ванільний цукор і мед. Все ретельно перемішайте. далі до рідких інгредієнтів додайте рафіновану олію і знову перемішайте. Поступово вводимо у цю суміш просіяне борошно разом з розпушувачем тіста. Мішаємо вінчиком до однорідності, слідкуємо щоб не було грудочок. Готове тісто виходить трішки рідшим, ніж класичне тісто для оладок.

Рецепт пісної шарлотки з яблуками
Рецепт пісної шарлотки з яблуками

Підготуємо начинку. Обирайте соковиті яблука з кисло-солодким смаком. Яблука треба очистити від шкірки і серцевини і нарізати кубиком.

Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо яблука. Заливаємо яблука тістом і ставимо пиріг у розігріту духовку. Пиріг випікається 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт пісної шарлотки з яблуками
Рецепт пісної шарлотки з яблуками

Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою, вона має залишатися сухою.

Готовий пиріг виймаємо з форми і за бажанням присипаємо цукровою пудрою. Шарлотка за цим рецептом виходить дуже  соковитою і ніжною. Начинки тут багато, а тісто смачне і вологе як кекс.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вже місяць, як підсіла на цю смакоту: шоколадний торт готую без борошна — ніжний і такий, що сам тане в роті

Відчуйте справжню розкіш смаку з шоколадним тортом без борошна — це ніжне чудо, яке буквально тане в роті. Така випічка — справжнє диво для шанувальників шоколаду та смачних десертів.

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.