Рецепт розповіла свекруха. Тепер готую через день, і завжди просять більше: пиріг із печінкою та картоплею

Смачна і ситна випічка не обов'язково повинна вимагати багато складних продуктів. Наприклад, можна взяти курячу печінку, картоплю та сир. Сьогодні ми підготували рецепт саме такого простого пирога.

Для приготування такого пирога знадобиться:

  • Борошно – 250 грамів
  • Масло вершкове – 50 грамів
  • Кефір – 125 грамів
  • Яєчний жовток – 1 штука
  • Печінка куряча – 200 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Картопля – 1 штука
  • Сир – 50 грамів
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинна олія

Для початку з’єднайте борошно і розм’якшене вершкове масло. Перетріть їх руками до стану крихт. Додайте кефір і сіль, перемішайте усе це та замісіть м’яке тісто. Якщо воно буде сильно липнути до рук, можна додати ще 1-2 ст.л. борошна. Зберіть тісто в кулю, загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто відпочиває, промийте печінку, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Посоліть за смаком і обваляйте її в борошні. Далі обсмажте на середньому вогні до напівготовності, достатньо лише, щоб з’явилася легка рум’яна скоринка зверху.

Пиріг із печінкою та картоплею
Пиріг із печінкою та картоплею

Додайте нарізану кубиками цибулю, сіль і мелений перець за смаком. Готуйте ще 5 хвилин. Потім додайте нарізану дрібними кубиками картоплю, перемішайте і зніміть із вогню. Коли начинка трохи охолоне, додайте тертий сир.

Дістаньте тісто і розділіть його на дві нерівні частини. Ту частину, що більша, розкатайте на присипаній борошном поверхні та перенесіть у жароміцну форму, змащену олією. Сформуйте руками невеликі бортики і зверху викладіть начинку.

Частину тіста, що залишилася, розкатайте, накрийте нею начинку і защипніть ретельно краї будь-яким зручним чином. Змастіть верх жовтком і випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці близько 40 хвилин.

Домашній пиріг готовий!

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.