Готую 10 років, і всім подобається. Ця вечеря ніколи не набридає: картопляні биточки з цибулею і шпротами

Биточки - це універсальна ситна та смачна страва на будь-яку пору дня. Вона сподобається як дорослим, так і дітям і буде доречною на будь-якому столі. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Для приготування таких биточків знадобиться:

  • Картопля відварена – 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Шпроти в олії – 60 грамів
  • Сіль – 3 щіпки
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Сухарі панірувальні – 50 грамів

Приготуйте картоплю заздалегідь, відваривши її приблизно 30-40 хвилин залежно від розміру бульб. Можна використовувати залишки вареної картоплі з вечері або сніданку.

Очистіть відварену картоплю від шкірки і розімніть її виделкою до стану пюре. Не використовуйте звичайне картопляне пюре для биточків, оскільки воно не буде таким щільним, як пюре з відвареної цілої картоплі.

Далі додайте в пюре яйце, сіль і перець. За бажанням можна також додати інші спеції та прянощі або зелень. Обсмажте нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю на сковорідці з рослинною олією до рум’яності, це займе приблизно 3-5 хвилин.

Картопляні биточки з цибулею і шпротами
Картопляні биточки з цибулею і шпротами

Тепер потрібно підготувати начинку. Викладіть шпроти в піалу або креманку і додайте обсмажену цибулю. Ретельно перемішайте виделкою. Щоб начинка не була занадто сухою, додайте трохи олії з консервів.

Далі розділіть картопляне пюре на кілька частин і покладіть у середину кожної трохи шпротної начинки. Заліпіть краї картопляних биточків і округліть їх, щоб вийшли заготовки у вигляді котлет. Обваляйте биточки в панірувальних сухарях з усіх боків.

Тепер розігрійте рослинну олію на пательні та обсмажуйте биточки на помірному вогні приблизно 2-3 хвилини з одного боку. Потім переверніть і обсмажуйте таку ж кількість часу з іншого боку.

Картопляні биточки з цибулею та шпротами готові!

Популярне

Схожі статті

Вже місяць, як підсіла на цю смакоту: шоколадний торт готую без борошна — ніжний і такий, що сам тане в роті

Відчуйте справжню розкіш смаку з шоколадним тортом без борошна — це ніжне чудо, яке буквально тане в роті. Така випічка — справжнє диво для шанувальників шоколаду та смачних десертів.

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.