Колись ці гурти збирали стадіони: сьогодні далеко не всі пригадають назви ВУЗВ, ШАО?БАО!, THE ВЙО

Молодь навряд чи зрозуміє, що приховується за цими абревіатурами: ВУЗВ, ШАО?БАО!, THE ВЙО, хоча чула пісні у їх виконанні не раз. А у 90-их і нульових роках наспіви цих гуртів мали шалену популярність і лунали звідусіль.

THE ВЙО

Навряд чи окрім Мирослава Кувалдіна хтось був настільки закоханий у регбі в нашій країні. Молодик із колоритною зовнішністю і довгими дредами створив колектив у своєму місті Кобеляки. Допомагав йому в цьому гітарист Сергій Підкаура, який писав музику.

Кувалдін і Підкаур свого часу наробили чимало шереху в шоубізі

Хлопці то грали разом, то сварилися і розбігалися. А коли у 1997 році підписали контракт з агенцією “Територія А”, прославилися на всю Україну. На жаль, усе залишилося в минулому. Кувалдін хоч і продовжує співати, але вже не збирає стадіонів. Коли THE ВЙО мав намір пробитися на “Євробачення 2018”, то під час національного відбору від суддів отримав 2 бали, а від глядачів – усього 1.

ШАО?БАО!

Ще один гурт із 90-их давно забутий українцями, хоча його пісні стали культовими, і ви, напевно, добре пам’ятаєте композиції про коника без ноги чи про мертвих бджіл. Організувалися гумористи-співаки з тодішнього Дніпропетровська, щоб веселити народ.

Гурт ШАО?БАО! був яскравий, але проіснував недовго

Спочатку їх було троє – Олександр Белаш, Павло Шилов, Олег Воропаєв. Потім до них приєдналися Андрій Голубков із Володимиром Смирновим. Гуртом хлопці здобули перемогу на “Червоній Руті 1995”. На жаль, після цього не помирилися і розійшлися по інших проєктах.

ВУЗВ

Хіп-хоп колектив “Вхід у Змінному Взутті” створив у 1989 році рівнянин Олександр Стьоганов. За кілька років “Територія А” перетягнула хлопців до Києва. Довелося виступати по 20-30 разів на місяць. Після того як гурт покинув Олег Тунєв, на його місце прийшов Юрій Горов. Трішки пізніше приєднався Олексій Потапенко.

Потап починав творчий шлях із ВУЗВ

У 1999-му шляхи музикантів розійшлися, та за 6 років по поверненні Стеганoffа зі Штатів друзі знову зібралися разом, записавши саундтрек до кінострічки “Штольня”. Ще за 2 роки Потап створив власний дует із Настею Каменських.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.