Чим частували Лілія Ребрик та Євген Клопотенко гостей новорічної ночі: прості і водночас вишукані рецепти

2023 рік багатьом довелося зустрічати в екстремальних умовах. Тож і страви на новорічному столі мали бути прості, щоб можна було зготувати навіть за блейкауту. У відомого кулінара Євгена Клопотенка знайшлося кілька таких. Та й Лілія Ребрик не відстала.

Гомілка “Чеек” від Лілії Ребрик

Зустрічати Новий рік Лілії, її чоловіку і двом донечкам довелося вдома. Для такої великої родини потрібен чималий продуктовий запас. Ребрик підстрахувалася і підготувала рецепт для мангала на випадок, якщо в будинку вимкнуть світло.

Як готувати, ведуча детально розповіла у відео. Вона віддає перевагу гомілкам, бо їх не треба ділити на порції, м’яса у них більше, ніж в інших частинках курки. А маринуються шматочки дуже швидко. Готується “Чеек” за 25 хвилин, а з’їдається ще швидше.

Енергоощадні рецепти від Євгена Клопотенко

Шеф-кухар не залишися осторонь проблем з електрикою, тому завчасно потурбувався про оригінальні, але дуже прості наїдки. Повторити його досвід під силу кожному українцю.

Євген Клопотенко надає перевагу простим і доступним рецептам

Для хлібного салату кулінар подрібнив кілька шматочків житнього хліба й залив їх томатним соком. Потім нарізав огірки і змішав з томатним хлібом, додавши заразом відварену пшеницю. Посолив, поперчив, збризнув олією і перемішав інгредієнти.

Для цієї закуски Євгену не знадобилося ні світло, ні газплита. Відкрив баночку квасолі, додав туди солоні грибочки і нарізаний шматочками оселедець. Заправив олією. Страва готова.

Клопотенку пощастило. Новорічної ночі в його оселі електрика не зникала. Тому зміг приготувати ще й Яворівський пиріг. Листкове тісто купив раніше. А начинку зготував безпосередньо перед запіканням, додавши відварену гречку з картоплею, цибулю й сир. Все це виклав на один лист тіста і накрив іншим, защипнувши краї. В духовці виставив 180 градусів і запікав 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.