Не може бути: незнайомку Анну Сергіївну в “Діамантовій руці” мала грати не Світлана Світлична, а інша актриса

Шедевральний фільм "Діамантова рука" міг виглядати зовсім по іншому, якби роль Анни Сергіївни дісталась не Світлані Світличній. На це місце претендувала інша актриса.

Ідея фільму “Брильянтова рука” прийшла в голову авторам після прочитання серії статей в газеті “Правда”, присвячених темі боротьби з контрабандистами. В одній з них згадувався оригінальний спосіб перевозу цінностей – в гіпсі.

Кіно вийшло на екрани в 1969 році і його досі переглядають із задоволенням мільйони фанатів. Головний герой Семен Семенович Горбунков вирушає до закордонної поїздки, де з ним відбувається безглузда ситуація. Гуляючи містом, він послизається і отримує вивих руки, а місцеві контрабандисти, які працюють в аптеці, приймають його за свого зв’язника. При вправленні вивиху Семен Семенович втрачає свідомість і лише на мить, прийшовши до тями, він бачить, як контрабандисти накладають йому на руку гіпсову пов’язку, під яку ховають золоті та діамантові прикраси. А справжнім зв’язником виявляється Геша – сусід Горбункова по каюті. Відставати від Семена Семеновича герої не збираються, тому що хочуть повернути свої коштовності і вони впевнені в тому, що він і не здогадується про справжній зміст у гіпсі.

Незнайомку Анну Сергіївну в Діамантовій руці мала грати не Світлана Світлична
Незнайомку Анну Сергіївну в Діамантовій руці мала грати не Світлана Світлична

Рішення, кому дістанеться роль головної спокусниці “Брильянтової руки” було непростим, не дивлячись на велику кількість кандидаток. Режисер Леонід Гайдай готовий був віддати цей образ Кларі Лучко, з якою просто зустрівся в коридорі.

Однак сама артистка не була зацікавлена в ролі, особливо їй не хотілося зніматися в купальному костюмі, але погодилась на фотопроби і після одразу ж поїхала на зйомки в іншій картині.

На роль Анни Сергіївни претендували Світлана Світлична, Еве Ківі та Лілія Юдіна. Остання здалась не схожою на спільницю, Ківі не влаштувала своїм типажом, а Світлична виявилась занадто “гарячою”, але все таки її взяли в фільм. Коли Лучко повернулась з інших зйомок, питання з незнайомкою вже було вирішено.

Незнайомку Анну Сергіївну в Діамантовій руці мала грати не Світлана Світлична
Незнайомку Анну Сергіївну в Діамантовій руці мала грати не Світлана Світлична

В “Брильянтовій руці” за Світлану Світличну говорить інша актриса – Зоя Толбузіна. Але єдину фразу вона промовила сама – “Не винувата я”.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.