У синах Шевченка прокинулася українськість: Джордан вивчає історію України, а Крістіан оформляє громадянство

Андрій Шевченко з синами ніколи не говорив українською вдома. Натомість хлопці виросли й почали один за одним цікавитися власним корінням – вивчати історію й брати громадянство.

Крістіан Шевченко

Другий син видатного українського футболіста Андрія Шевченка народився у Британії. Крістіану нині 17 років, і він єдиний з братів захопився татовим видом спорту. Юнак грає за футбольну команду U-18, де стоїть на позиції центрального нападника.

Син Андрія Шевченка хоче українське громадянство

З ФК “Вотфорд” футболіст підписав контракт улітку 2023 року, потрапивши до юнацького складу. Раніше він займався футбольними вправами в Академії “Челсі”. Тато має надію, що талановитий нащадок продовжить його справу й вийде відстоювати честь української збірної.

Задля цього уродженцю Британії слід мати український паспорт. Видання Sport.ua приголомшило новиною, що Шевченко-молодший вже подав документи на оформлення українського громадянства.

Джордан Шевченко

19-річний первісток Андрія Шевченка та Крістен Пазік нині перебуває в США. Гризе граніт науки в Єльському університеті. Оскільки дитинство хлопчика минуло в Італії та Великобританії, він майже нічого не знає про батьківщину свого тата.

Син Андрія Шевченка хоче українське громадянство

Кілька разів Шевченки приїжджали до Києва. Джордан пам’ятає як надзвичайно смачно їх годувала бабуся. Натомість поспілкуватися з українськими родичами він тоді не міг, оскільки не володів українською мовою.

Лише тепер до Джордана прийшло усвідомлення, що він є наполовину українцем, тому захотілося вивчити рідну мову та дізнатися якомога більше про історію далекої батьківщини.

Задля вивчення мови та історії України старанний студент записався на онлайн-лекції, які проводяться в Колумбійському університеті. Професор Тімоті Снайдер з перших хвилин захопив Джордана цікавими історичними фактами.

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?