Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Ліна Костенко живий класик української літератури. Зараз їй уже 94 роки, але вона продовжує займатися розвитком української культури. Поетеса отримала міжнародне визнання, а її ім’я відоме кожному українцю. 1967 року навіть стала номінантом на Нобелівську премію.

Ліна виросла в сім’ї вчителів і з раннього дитинства виявляла інтерес до літератури. Можливо, саме батько визначив її шлях, бо завжди прищеплював їй гарний смак. Після навчання в університеті поетеса долучилася і розвивалася в товаристві шістдесятників.

Нещодавно сталася знакова та вагома подія. Ліна Костенко разом із Валерієм Залужним отримали звання почесного громадянина Києва. Рішенням міської ради столиця в такий спосіб висловила повагу та вдячність двом видатним людям, які стали авторитетами.

Як виглядає квартира Ліни Костенко
Як виглядає квартира Ліни Костенко

Нагородження відбулося вдома у поетеси, куди завітали Кличко та Залужний. Цього дня Віталій і Валерій читали вірші Ліни, а сама Костенко підписала одну зі своїх книжок і подарувала Залужному. Також поетеса сама продекламувала деякі свої твори.

Мер столиці зазначив, що був дуже радий і гордий вручати ці нагороди. Вони нагороджені за те, що в результаті своєї діяльності стали символами національного духу та сили, і також залишаються натхненням для громадян.

На фото можна роздивитися квартиру Ліни Василівни. Вона облаштована скромно, але зі смаком. Усюди стоять пам’ятні речі, нагороди. Стіни прикрашені безліччю картин і фото. Цікаво, що серед них видніються світлини Валерія Залужного. Видно, що поетеса збирає і зберігає їх із теплими почуттями.

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.