Українська заробітчанка стала сенсацією світу мистецтва – її випадкову “інсталяцію” оцінили в $ 910 тисяч

60-річна Василина, як і багато жителів Західної України, де з роботою великі проблеми, виїхала в Європу на заробітки.

У жінки є навіть вища освіта і стаж роботи, але пенсія мінімальна, вижити неможливо. І вона вже кілька років працює в Чехії, намагаючись допомогти дітям і онукам якось викрутитися в житті.

Вона знайшла собі хорошу і не курну роботу – в Празі, в галереї сучасного мистецтва треба прибирати 2-3 рази на день. Зарплата – в 3 разів більше, ніж у нас вчитель в молодшій школі отримує за те, що вчить 30+ малюків і відповідає за їхнє життя і здоров’я.

Але тут з Василиною трапився казус – вона в нічну зміну забула свій візок в залі – відвернули її просто.

інсталяція Василини
Інсталяція Василини

На ранок біля “інсталяції” вже стояв натовп народу і захоплювалася, наскільки “вона точно відображає той час, в якому ми живемо “.

Керівництво галереї спочатку хотіло просто забрати візок, але з’ясувалося, що інсталяцією зацікавилися деякі відомі колекціонери. На сьогодні максимальна запропонована сума – 21 млн чеських крон (910 тисяч доларів), але торги тривають.

А нашій землячці відразу в 2 рази підняли зарплату.

 

Популярне

Схожі статті

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.