10 рис характеру Ісуса, яким потрібно наслідувати

Світу не потрібно більше прикладів для наслідування, йому потрібно більше Ісуса - ідеального зразка для наслідування.

І християни, і нехристияни зазвичай можуть погодитися з тим, що Ісус – найкращий зразок для наслідування. Завдяки Його вірі, наполегливості, щедрості та навіть Його розуму люди бачать кращі якості, якими може володіти людство.

Біблія вчить кожного ставати все більш схожим на Ісуса кожен день, тому корисно дізнатися про деякі риси Його характеру. Нижче наводиться список з 10 рис характеру Ісуса, яким кожен повинен наслідувати.

1) Жалісливий

Ісус ніколи не відвертався від людей. Він завжди дивився на них і мав співчуття (Матвія 9:36).

Коли люди були поруч з ним, Ісус розумів, в чому полягають їхні справжні потреби, і прагнув задовольнити їх. Для деяких було необхідно фізичне зцілення, для інших корінь проблеми був духовним. Однак у всіх випадках Ісус знаходив час, щоб насправді помітити, що люди страждають, і Його співчуття спонукало Його допомогти їм.

2) Слуга

Без сумніву, Ісус був вищим слугою. Хоча Його хвалили як великого вчителя і навіть у нього були гідні послідовники, Він постарався навчити їх бути слугами, фактично роблячи це сам. У Марка 10:45 Ісус навіть каже всім: «Син Людський прийшов не для того, щоб Йому служили, але щоб служити».

Попри те, що у нього була влада отримати все, що Він хотів, щоб люди хвалили та балували його, Він вчинив прямо протилежним чином, опустивши себе, і служив іншим.

3) Люблячий

Очевидно, Ісус любив інших. Якби Він цього не зробив, Він не був би ні жалісливим, ні слугою. Ісус стверджував, що немає більшої любові, ніж померти за одного зі своїх друзів, – і Він так і зробив.

Якщо хтось сумнівається в Його любові, все, що їм потрібно зробити, це поглянути на хрест і побачити агонію, яку Він переніс заради них. Він пережив цю жахливу смерть, щоб врятувати всіх. Цілком очевидно, що це справжня любов.

4) Прощення

Одна з найбільш речей, що вражає, сказаних в Писанні, знаходиться в Євангелії від Луки 23:34 коли Ісус знаходиться на хресті та проголошує: «Отче! Прости їм, бо вони не знають, що роблять ».

Навіть коли Ісус стікав кров’ю і відчував біль, Його серце було налаштоване на прощення – навіть на прощення тих, хто помістив Його туди в першу чергу!

Це безперечно суперечить повсякденній мантрі – шукати номер один і домагатися особистої справедливості. Ісуса жодним чином не турбувала Своє власне життя, все, що Він хотів, – це дати шлях до прощення.

5) Вчинено

 ""У Ісуса не було нестачі в прихильності. Де б Він не був або з ким би Він не був, Він був повністю наразі та повністю прихильний Своїм цілям. Попри гарячі молитви в Гефсиманському саду, щоб уникнути хреста і всіх цих фізичних тортур, Він знав, що це єдиний спосіб заплатити за гріхи кожного, тому Він залишався повністю відданим Своєї мети.

Звичайно, під час Його служіння було багато перешкод, але Він не збився зі шляху і домігся успіху.

6) Молитовний

Яким би зайнятим не було Його служіння, Він знаходив час побути на самоті та помолитися. Будь то в Гефсиманському саду, на іншому березі річки або на вершині гори, Ісус на якийсь час зник, щоб помолитися Господу.

Люди завжди намагалися знайти Його, і Він ніколи не відмовляв їм, але Він також приділяв пріоритетну увагу часу, проведеного зі Своїм небесним Отцем.

7) лагідність

Звичайно, були часи, коли Ісус використовував суворі слова, але Він знав, коли лагідність була доречна. Здавалося, дітям подобалося приходити до нього, і Він подбав про те, щоб учні знали, що їм не завадять, коли вони це роблять.

Говорячи зі Своїми учнями, матір’ю або іншими жінками, Він міг бути дуже добрим і ніжним. Але, коли Він робив комусь докір або аргументував суперечка, Він знав, коли потрібно підняти напругу, і робив це тільки стратегічно.

8) Терпіння

У всіх Євангеліях Ісус явно зображується дуже терплячою людиною. Зрештою, Його оточували учні, які постійно сумнівалися в ньому, фарисеї та садукеї, які постійно нападали на Нього, і великі натовпи, які не могли залишити Його одного.

Попри все це, Він зберігав самовладання і адекватно реагував на кожну людину.

9) Самоконтроль

Перш ніж почати Своє служіння, Ісуса спокушав диявол в пустелі. Хоча Йому пропонували їжу, силу і багато іншого, Ісус контролював Свої бажання і підпорядковував їх все волі Отця.

Так, у нього було бажання є і таке інше, але у нього було більше бажання коритися Господу і виконати те, що Він мав намір зробити.

10) Скромний

У Ісуса були всі можливості та право вимагати похвали за Його чудеса і вчення, але Він ніколи не робив цього! Навіть коли натовпи намагалися зробити Його царем, Він кинувся геть від їх хватки. Він не хотів перетворюватися в атракціон, яким могли б насолоджуватися люди. Навпаки, Він хотів знайти та врятувати заблуканих і запропонувати прощення грішним людям.

Так, Він міг би подорожувати, щоб продемонструвати Свої сили в інших містах, але Він вирішив не робити цього.

Останні думки

Світу не потрібно більше прикладів для наслідування, йому потрібно більше Ісуса – ідеального зразка для наслідування. Люди не знайдуть кращого людини, якій можна було б наслідувати позитивних рис характеру, ніж Сам Ісус Христос.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.