Церковне свято 16 грудня. Що не можна робити в цей день. Наші предки дотримувалися традицій!

Рано вранці віруючим людям необхідно тихо стояти перед іконою Іоанна Мовчуна і молитися. Перед цим потрібно було осмислити свої попередні дії та вчинки в житті.

16. 12. 2020 року православні християни святкують і шанують пам’ять преподобного Іоанна Мовчуна. Він був єпископом Колонійского. Річ у тому, що це прізвисько “Мовчальник” Іоанн отримав у зв’язку з тим, що 40 років мовчав.

Заборони та повір’я

Вважається, що 16 грудня необхідно мало розмовляти та по можливості не писати. Забороняється говорити в цей день без потреби. Річ у тому, що наші предки свято вірили, що та людина, яка в цей день буде мовчати, то протягом року буде красномовний і володіти ораторськими відмінними здібностями.

До того ж якщо людина в це день буде мовчати, то від нього підуть негаразди та прийде удача. Також наші давні предки вважали, що нечиста сила може вкрасти ваш голос і тому не гуляли допізна і лягали спати рано. Рано вранці віруючим людям необхідно було тихо стояти перед іконою Іоанна Мовчуна і молитися. Перед цим потрібно було осмислити свої попередні дії та вчинки в житті.

 ""Вважалося, що Іоанн Мовчальник може зцілити хворої людини. У зв’язку з чим православними віруючими вимовлялися молитви за душевнохворих людей для їх зцілення.

У цей день можна було передбачити погоду на 12 місяців вперед. Не потрібно ні в якому разі конфліктувати з чоловіком або дружиною. Якщо ви будете в конфлікті 16 грудня, то цілий рік будете лаятися між собою.

По можливості в цей день не співайте і не кричіть. З півночі до 3 години ночі не потрібно виходити на вулицю, тому що вважається що нечиста сила в цей час ходить на ній. Не потрібно розповідати нікому про себе нічого, бо все, що ви скажіть обросте чутками та вони будуть не на вашу користь.

Обіцяти в цей день нікому не потрібно – ви ніякі обіцянки не виконаєте.

Прикмети на 16 грудня

Якщо випаде сніг на землю, що не замерзає то в наступному році буде важкий.
Коли на цей день мало снігу, то не чекайте хорошого врожаю.
Коли на це свято зірки починають “стрибати”, то буде похолодання і хуртовина.
Коли дрова міцно тріщать в печі, то чекайте сильних морозів.

Популярне

Схожі статті

Смачно, як у бабусі. Готую мега-порції, жодного не залишається: пишні пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки. Це проста, але водночас дуже смачна і ситна страва на будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пишних і ніжних пиріжків, для яких підійде будь-яка начинка.

Рецепт без заморочок. Усе склала і забула: дуже смачна вечеря виходить, а всього 5 простих інгредієнтів

Якщо в холодильнику є копчені ковбаски, а зі сніданку чи обіду залишилася відварена картопелька, можна змудрувати дуже смачну вечерю. Просто закладіть все це у духовку й очікуйте на результат.

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.