Церковне свято 28 січня: що забороняється робити в цей день. Традиції, історія та прикмети

Наші пращури помітили кілька особливостей, які бувають 28 січня і потім протягом століть перевірили прикмети та дотримувалися їх.

Православними християнами 28 січня 2021 року відзначається Павлов день. Це преподобний Павло Фивейский (Єгипетський) – святий і перший з християнських ченців.

Що не робиться в цей день

28 січня не потрібно виходити на вулицю, якщо вам не сильно необхідно. Якщо хочете вийти у своїх справах з дому, то обов’язково візьміть з собою ваш оберіг. Тому, що ви ризикуєте, що на вас можуть навести псування або наврочити. Наші предки неухильно дотримувалися цього правила і виходили з дому тільки з оберегом.

Що можна робити 28 січня 2021 року

Це час вважається днем відунів. Вам необхідно бути дуже обережними на вулиці та вдома якщо до вас прийдуть гості непрохані.
У цей день чаклунами передається знання чаклунства і магії своїм учням, яких вони обрали. Однак якщо людина вірить в Бога, то потрібно помолитися і це буде захистом від нечистої сили.

 ""

Прикмети в цей день

Наші пращури помітили кілька особливостей, які бувають 28 січня і потім протягом століть перевірили прикмети та дотримувалися їх.
Можна придивитися до знаків, які природа показує вам і спрогнозувати майбутнє.

Таким чином пророкують які, будуть погодні умови та урожай.

Коли 28 січня хмари рухаються з північного боку, то найближчим часом буде холодна погода.
Коли дме вітер в Павлов день, то очікується дощовий рік.

Коли голосно щебечуть снігурі, то найближчим часом зміниться погода.
Коли ви побачите вночі зоряне небо, то буде відмінний урожай льону.

Якщо на небі зірки яскраво світять, то очікуйте морозні дні.
Якщо зірки потьмяніли, то потеплішає. Коли ви бачите зорепад, то скоро похолодає.

З огляду на ці прикмети наші предки століттями отримували нормальний урожай, який давав можливість прогодувати свою сім’ю.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.