Притчі Ісуса. Притча про гірчичне насіння

Як і в багатьох казках Ісуса, Він використовував метафори, щоб повідомити факти про Царство Боже.

Уривок: від Матвія 13: 31-32, від Марка 4: 30-32, від Луки 13: 18-19.

Аудиторія: Великий натовп

Контекст: Ісус вчить біля озера

Ключовий вірш: «Хоча воно найменше з усіх зерен, але коли воно виростає, воно стає найбільшим з садових рослин і стає деревом, так що птахи прилітають і сідають на його гілки» (Матвія 13:32).

Царство Боже прийде з несприятливих почав і змінить світ. Навіть наш календар визначається приходом Ісуса. Ісус пророкував, що це буде той випадок, коли він протиставив Царство Боже до гірчичного зерна, яке починається з малого і виростає в дерево, здатне дати притулок.

Щоб ближче познайомитися з цією притчею, ознайомтеся з постом «Чим Царство Боже схоже на гірчичне зерно?»

Чим Царство Боже схоже на гірчичне зерно?

Одна з кращих речей в наявності декількох Євангелій – це те, як вони дозволяють нам бачити події з точки зору різних авторів. Іноді невеликі деталі пропонують більш глибоке розуміння того, що Ісус зробив або сказав, а також допомагають нам зрозуміти точки зору самих письменників.

Притча Ісуса про гірчичне зерно є хорошим прикладом. І Лука, і Матвій документують це вчення з кілька різних акцентів. Погляньмо!

 ""

Гірчичне зерно в Євангелії від Луки

Тоді Ісус запитав: «На що схоже Царство Боже? З чим мені порівняти його? Воно схоже на гірчичне зерно, що взяв чоловік і посадив у своєму саду. Воно виросло і перетворилося в дерево, а птиці сіли на його гілки »(Луки 13: 18-19).

Як і в багатьох казках Ісуса, Він використовував метафори, щоб повідомити факти про Царство Боже – і вони часто були сільськогосподарськими.

Порівняння гірчичного зерна і царства, схоже, зосереджено на результаті. Це насіння, яке садить Ісус, в кінцевому підсумку стане деревом, де птиці всіх видів зможуть знайти притулок.

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?