Звідки прийшло ім’я Христос і що воно означає?

Слово Христос не є Його прізвищем.

Слово Христос має довгу і цікаву історію! У Старому Завіті єврейський народ з нетерпінням чекав того дня, коли Бог пошле Царя, Він вирішив правити усім світом. Єврейське слово для цього царя було Месія і означає «помазаник (обраний)». Пізніше в Новому Завіті слово Месія було переведено на грецьке слово Христос. Англійське слово Христос походить від цього грецького слова.

Може бути, вам цікаво, чому Ісуса часто називають Ісусом Христом. Слово Христос не є Його прізвищем. Замість цього Христос – це особливе слово, яке більше схоже на назву, ніж на ім’я. Сьогодні заголовки описують роботу людей або допомагають пояснити, що вони роблять або хто вони. Ви, напевно, знаєте багато людей з назвами до або після своїх імен, наприклад, президент Буш або тренер Лобановський або доктор Євген Комаровський.

Титул Христос описує і шанує Ісуса як єдиного Бога, який обрав бути Царем Царів і Спасителем світу! Оскільки Слово Боже, Біблія, називає Його Ісусом Христом, ви можете точно знати, що Він – єдиний Син Бога, обраний, щоб прийняти покарання за ваші гріхи.

 ""

В Євангелії від Іоанна 17: 3 говориться: «Тепер це вічне життя: щоб вони знали вас, єдиного істинного Бога і Ісуса Христа, якого ви послали».

У деяких країнах Ісус є поширеним ім’ям, яке батьки дають своїм дітям.

Але ніхто на Землі не може претендувати на звання Ісуса Христа – і тільки Ісус Христос може врятувати вас (Дії 4: 10-12)!

Популярне

Схожі статті

Рецепт без заморочок. Усе склала і забула: дуже смачна вечеря виходить, а всього 5 простих інгредієнтів

Якщо в холодильнику є копчені ковбаски, а зі сніданку чи обіду залишилася відварена картопелька, можна змудрувати дуже смачну вечерю. Просто закладіть все це у духовку й очікуйте на результат.

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.