Притчі Ісуса: Про що притча про декабриста, що повернувся власника?

Тому пильнуйте, бо ви не знаєте, в який день прийде ваш Господь.

Чи доводилося вам коли-небудь красти те, що ви вважали цінним або незамінним? Якби ви знали, коли втратите ці предмети, ви б були більш пильні щодо їх захисту, вірно?

Ісус використовує цей приклад, обговорюючи нашу потребу бути пильними:

Тому пильнуйте, бо ви не знаєте, в який день прийде ваш Господь. Але зрозумійте ось що: якби господар будинку знав, в який час ночі наближається злодій, він би насторожився і не дозволив би увірватися у свій будинок. Отже, ви також повинні бути готові, тому що Син Людський прийде в час, коли ви не очікуєте Його (Матвія 24: 42-44).

Чому Ісус порівняв Себе з хакером, увірвалися в будинок? Він дійсно не такий. Зв’язок, яку Він хоче, щоб ми встановили, – це почуття розчарування і втрати через те, що ми не підготувалися. Ісус багато разів звертався до цієї теми, і Він знову звертається до неї в притчі про господаря, який повернувся:

“Але про той день або годину ніхто не знає, ні ангели на небесах, ні Син, а тільки Отець. Будьте напоготові! Будьте пильні! Ви не знаєте, коли цей час прийде.

Це схоже на догляд людини: він виходить з дому і доручає своїм слугам, кожен з яких виконує своє завдання, і велить стояв біля дверей не спати. Тому пильнуйте, бо ви не знаєте, коли повернеться господар будинку – увечері, чи опівночі, чи коли заспіває півень, або на світанку. Якщо він прийде раптово, не дозволяйте йому застати вас сплячими. Що кажу вам, я говорю всім: дивіться!”(Марка 13: 32-37).

Ісус

Не дозволяй йому застати тебе сплячим
Господаря будинку відкликали, і він доручив своїм слугам розпоряджатися ним. Вони управляють інтересами власника в його відсутність. У кожного слуги є особлива відповідальність. Один навіть повинен стежити за поверненням господаря.

Відпочинок – не проблема. Від слуг не очікується, що вони будуть займатися справами свого господаря 24 години на добу. Сон є мляве ставлення до своїх обов’язків. Це ознака того, що вони втратили сюжет. Господар збирається повернутися і виявить, що в його будинку панує безлад.

Слуги повинні бути обережні, щоб не скотитися до думки, в якій мовиться: “Господаря так довго не було, які шанси, що він з’явиться сьогодні? Ми можемо потурбуватися про те, щоб підготуватися до його повернення пізніше”.

Господь не уповільнює виконувати Свої обіцянки
Петро звертається до теми пильності у своєму другому посланні:

Але не забувайте одного, дорогі друзі: для Господа день подібний до тисячі років, а тисяча років подібна дня. Господь не уповільнює стримувати свою обіцянку, оскільки деякі розуміють повільність. Навпаки, він терплячий з вами, не бажаючи, щоб хто-небудь загинув, але щоб усі прийшли до покаяння (2 Петра 3: 8-9).

У нас інший погляд на час, ніж у Бога, і Петро хоче, щоб ми усвідомили, що повернення Христа так само неминуче, як і під час вознесіння. І якщо Він не поспішає, це тільки для того, щоб ми могли подбати про Його інтересах, а саме, щоб ми могли познайомити більше людей з красою Євангелія.

Ми не можемо дозволити собі настільки захопитися справами цього світу, що забуваємо, що Ісус скоро повернеться. Коли Він повернеться, помолімось, щоб Він виявив, що церква не спить, не спить і займається своїми справами.

Ісус використовував притчі, щоб навчити нас Царства Божого.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.