Деруни по-новому з начинкою: додаємо сир, трохи часнику й отримуємо дуже смачну страву

Ідеальне поєднання продуктів. Деруни по-новому з начинкою виходять смачнішими за класичну страву, а готуються також швидко і легко. Спробуйте здивувати сім'ю.

Деруни люблять практично всі. Щоб зробити їх більш цікавими, можна приготувати з начинкою. Часниковий аромат й апетитна хрустка скоринка нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 1-2 шт.
  • борошно – 4 ст. л.
  • часник – 3 зубчики
  • кисломолочний сир – 200-250 г
  • сіль і перець за смаком
  • соняшникова олія

Як зробити деруни по-новому?

Драники по-новому
Деруни по-новому

Картоплю і цибулю очищаємо. Потім, чергуючи інгредієнти, натираємо їх на крупній тертці. Якщо виходить занадто багато соку, зливаємо.

Додаємо яйця, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо.

Поступово підсипаємо борошно, знову перемішуємо. Кількість борошна регулюємо від консистенції маси. Вона не повинна бути занадто густою, але і не рідкою.

В окремій мисці змішуємо сир і сметану. Щоб вийшло ніжна маса, сир беремо або в брикеті, або перетираємо через сито. Додаємо часник, пропущений через прес. Перемішуємо. Часнику можна додати більше, якщо любите.

Сковороду з рослинною олією розігріваємо. Викладаємо невелику кількість картопляної маси, придавлюємо ложкою. Потім кладемо трохи сиру. Зверху начинку закриваємо ще картоплею.

Обсмажуємо деруни з двох боків до золотистої рум’яної скоринки. Подаємо відразу і зі сметаною.

Популярне

Схожі статті

Жіночої руки не вистачає: як виглядає будинок Михайла Поплавського, в якому замість дружини – прислуга

Протягом кар'єри співака та ректора університету, Михайло Поплавський заробив достатньо коштів, щоб збудувати розкішний маєток під столицею.

Не встигаю подавати на стіл. Єврейська намазка-паштет з курки: ідеально замість ковбаси на бутерброд

Домашній курячий паштет ідеально смакує з підсмаженими тостами, або зі свіжим білим хлібом. Таку намазку можна подавати в якості закуски, або на сніданок до бутербродів.

Смачно, як у бабусі. Готую мега-порції, жодного не залишається: пишні пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки. Це проста, але водночас дуже смачна і ситна страва на будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пишних і ніжних пиріжків, для яких підійде будь-яка начинка.