Смажена кольорова капуста зі спеціями – відмінний варіант обіду

Запечена кольорова капуста з солодкими зернами граната і землистої тахини, подана в підігрітому хлібі питта, підсилює смак.

Інгредієнти

1 чайна ложка раса ель ханаута
¼ ч.л. кориці
½ ч.л. копченої паприки
1 подрібнений зубчик часнику
1 чайна ложка оливкової олії
170 г грецького йогурту в горщику
1 маленька кольорова капуста
2 столові ложки тахини
сік 2 лимони
400 г консервованого нуту без рідини
2 хліба питта з цільного зерна (або безглютенова альтернатива)
Пачка 110 г зерен граната (або насіння 1 невеликого граната)
2 столові ложки смаженого насіння соняшнику
невелика жменя плоскої петрушки, тільки листя, нарізана
невелика жменя м’яти, тільки листя, нарізана

Блюдо на вечерю

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. У невеликій мисці змішайте ras el hanout, корицю, перець, часник, масло і йогурт. Візьміть кольорову капусту і видаліть зовнішні листя і підстава стебла так, щоб вона лежала рівно в великому деку. Розітріть суміш йогурту зі спеціями та налийте 100 мл води в форму для запікання біля основи цвітної капусти. Накрити фольгою і запекти в духовці 45 хв.

Крок 2
Тим часом перекладіть тахини в миску і повільно додайте лимонний сік, постійно помішуючи, щоб вийшов однорідний соус – він повинен бути консистенції одинарних вершків. Охолодіть, поки не знадобиться.

Крок 3
Коли кольорова капуста підсмажиться, зніміть фольгу і поверніть в духовку ще на 10-15 хвилин. Покладіть нут в каструлю з 50 мл води та варіть на середньому вогні, поки він не стане гарячим. Приправте, а потім розтовкти картопляним пюре – ви хочете, щоб одні були гладкими, а інші – трохи ламкими. Додайте 1 чайну ложку соусу тахини.

Крок 4
Вийміть кольорову капусту з духовки та покладіть хліб питта, щоб він нагрівся на 2-3 хвилини, поки ви нарезаете кольорову капусту на 8 скибочок.

Крок 5
Для подачі покладіть підігрітий хліб питта на кожну тарілку, зверху покладіть подрібнений нут, а потім часточки кольорової капусти. Полити соусом тахині і посипати зернами граната, насінням соняшнику і зеленню. Подавати гарячим або холодним.

Популярне

Схожі статті

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!