Рецепт: печеня з свинини з прянощами, ростбіф з овочами і яблучним соусом

У цьому нежирному смаженому вечері використовується свиняча ніжка з прошуто. Подавати зі смаженою картоплею, морквою та селерою, а також з безліччю трав і яблучним соусом.

Інгредієнти

1 кг смаженої свинини без кістки
1 столова ложка цілозернової гірчиці
2 столові ложки нарізаної петрушки
2 столові ложки нарізаного чебрецю плюс кілька додаткових гілочок
1 чайна ложка нарізаної шавлії
Упаковування 80 г прошуто
4 хороших бризок масла
3 моркви, розрізати навпіл уздовж, потім розрізати впоперек
6 маленьких картоплин (500 г), розрізаних навпіл
2 червоні цибулини, нарізані часточками
12 зубчиків часнику
1 невелика селера (650 г), очистити та нарізати 12 часточками
для підливи
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
600 мл курячого бульйону з пониженим вмістом солі
1 маленьке яблуко, нарізане кубиками
Савойська капуста і горох для подачі

Печеня

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Зріжте зі свинини всю шкірку і жир і викиньте, так що у вас залишиться нежирний шматок м’яса. Намазати гірчицею, посипати подрібненою зеленню і приправити чорним перцем. Покладіть скибочки прошуто на свинину, щоб захистити м’ясо з віддаленого жиру.

Крок 2
Окропити велику форму для запікання олією і викладіть в центр свинину. Обкласти усіма овочами, посипати гілочками чебрецю, потім знову обприскати та накрити фольгою. Смажте протягом 1 години, потім включите вогонь до 220C / 200C, вентилятор / газ 7. Зніміть кришку, знову обприскати та запікайте ще 20 хвилин.

Крок 3
Тим часом зробіть підливу. Змішайте кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю води, щоб вийшла волога паста, нагрійте бульйон на сковороді, додайте суміш кукурудзяного крохмалю і готуйте, помішуючи, до загустіння. Додайте яблуко і готуйте 5 хвилин, поки воно не стане м’яким, але збереже свою форму.

Крок 4
Вийняти м’ясо з форми та вилити в підливу сік з форми. Збризніть овочі маслом і запікайте ще 20 хвилин (поки м’ясо відпочиває), щоб вони підрум’янилися. Подавати свинину зі смаженими та свіжими овочами і яблучною підливою.

Популярне

Схожі статті

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.

Гості не повірили, що ця випічка без яєць, дріжджів і молока: рецепт пирога з капустою та грибами на окропі

Цей неймовірно смачний пиріг сподобається навіть найвибагливішим гурманам, а готувати його — простіше простого. Тому сміливо записуйте рецепт!

Заради кар’єри в кіно Мер’єм Узерлі перекроїла себе повністю: Хюррем Султан тепер просто не впізнати

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі змінила свою зовнішність – і заради кар'єри в кіно, і заради власного задоволення. Показуємо, як виглядала зірка раніше та який вигляд вона має зараз.