Натуральний дезодорант своїми руками: легко і просто

Набридли дезодоранти з супермаркету з сумнівним складом? Тоді приготуйте свій натуральний дезодорант. Рецепт знайдете далі.

Ми всі потіємо, і це нормальнро. Це фізіологічне явище, необхідне для правильного функціонування нашого організму. З іншого боку, якщо потовиділення є ознакою доброго здоров’я, ми не обов’язково хочемо відчувати запах поту протягом всього дня.

Отже, щоб не тільки зберегти наше здоров’я, але і наше навколишнє середовище, ми підготували рецепт дезодоранту, який можна зробити вдома. Вам більше не треба буде переживати за склад засобу або з приводу якості продукції.

Натуральні компоненти дезодоранту:

  • кокосова олія;
  • ефірна олія пальмарози, ефірна олія шавлії або олія чайного дерева;
  • харчова сода.

додатково:

  • кукурудзяний крохмаль;
  • порожній дезодорант-стік.

Як зробити натуральний дезодорант самостійно?

  1. Візьміть ємність і змішайте 4-5 столових ложок кокосового масла з 5-10 краплями ефірного масла і 2-3 столовими ложками харчової соди. Якщо ви покладете 2 ложки, не бійтеся додати 1 ложку крохмалю який надовго вбирає піт.
  2. Вилийте препарат в порожній стік дезодоранту чи в невелику гнучку форму (типу форми для мила або кексів).
  3. Помістіть в холодильник до застигання (в холодильник або в морозильну камеру).

Готово! Вам просто потрібно провести засіб під кожною пахвою, щоб забезпечити свіжість протягом дня. Щоб уникнути подразнення, можна нагріти матеріал і нанести його пальцем.

У цьому дезодоранті бікарбонат використовується для боротьби із запахом тіла. Ефірні масла допомагають регулювати потові залози, щоб вони менше потіли. І, нарешті, кокосове масло покращує текстуру і бореться з бактеріями, що викликають неприємний запах від поту. Ідеальна комбінація для хорошого і ефективного дезодоранту без відходів!

Рецепт для чутливої шкіри

Якщо у вас чутлива шкіра, то пропонуємо рецепт, який не містить соди і кокосового масла. Вам знадобляться:

  • 30 грамів масла ши;
  • 30 г масла солодкого мигдалю;
  • 15 грам бджолиного воску;
  • 2 столові ложки білої глини;
  • 2 чайні ложки оксиду цинку;
  • 15 крапель ефірного масла пальмарози або чайного дерева.

Розтопіть бджолиний віск і масло ши, намагаючись не кип’ятити їх, так ви збережете всі їхні властивості. Вимкніть вогонь, додайте олію солодкого мигдалю і акуратно перемішайте.

Додайте білу глину і оксид цинку. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб отримати максимально гладкий і однорідний продукт. Потім додайте краплі ефірного масла і перемішайте ще раз.

Нарешті, вилийте суміш у форму і дайте йому застигнути не менше 2 годин.

Дезодорант своїми руками
Дезодорант своїми руками

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?