Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки неозброєним оком?

Останнім часом в продуктових магазинах продається дуже багато неякісних товарів, від яких можна отримати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Один з ходових товарів – це вершкове масло. Його використовують для бутербродів, для випічки, і взагалі в різних цілях. Це продукт, який є практично в кожному холодильнику. І цінники на даних продукт досить різні.

У цій статті ми навчимо вас вибирати правильне, натуральне вершкове масло, яке не буде провокувати харчових розладів, стане ідеальним інгредієнтом як для випічки, так і для приготування інших страв.

Встановлені вимоги до натурального масла

Як відрізнити натуральне масло від штучного
Як відрізнити натуральне масло від штучного

Є таке поняття як ГОСТ (ДСТУ – укр) – це державні стандарт, який встановлений до конкретних продуктів. Стандарт регулює кількість потенційно небезпечних компонентів, і робить продукт безпечним. Однак, як не крути, виконання цих стандартів вже давно навчилися обходити.

Проте, вимоги існують такі:

  • справжнє вершкове масло повинно містити незбиране молоко і вершки;
  • не допускається додавання смакових і ароматичних добавок;
  • не можна додавати консерванти;
  • обов’язкова наявність тільки молочного жиру;
  • на етикетці повинен вказуватися номер ГОСТ.

Щоб зменшити ціну вершкового масла, виробники йдуть на хитрість і додають рослинний жир. Це не забороняється робити, але це вже продукт не є вершковим маслом і це потрібно вказувати на етикетці.

Як в домашніх умовах можна перевірити якість вершкового продукту?

Вершкове масло
Вершкове масло

Перевіряєте запах. Він повинен бути ніжним і молочним. Різкі і кислі запахи мають ті продукти, в яких невелика кількість молочного жиру.

Поторкайте його. Масло повинне мати ніжну текстуру і жовтуватий колір.

Уважно подивіться на нього. Яскравість кольору говорить про наявність барвників.

Якщо ви заморозили масло, і воно кришиться – це погане масло.

Ще один важливий показник – натуральне масло розчиниться в гарячій воді однорідної плямою, а неякісний продукт утворює грудочки.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.