Томатоводи розповіли, як виростити розсаду помідор

Розсаді помідор потрібно не заважати і тоді урожай будете збирати до самої осені.

Відомо, що найкращий час для посіву – це початок весни.

Щоб виростити чудову розсаду потрібно:

  1. Підготовка ґрунту. Насіння на ніч заливаємо теплою водою. З ранку можете висаджувати, але пам’ятайте, що глибина повинна бути однакова для усього насіння. Потрібно рівномірно розкласти насіння на грунт і присипати землею. А якщо ще потім долонею утрамбовувати, то отримаєте розсаду з сильним корінцем. Крім того, цей метод допоможе насінню вибратися з оболонки.
  2. Освітлення. Коли ще навіть не видно стеблинки, вмикайте підсвічування. Важливі перші 3-4 дні, тому світло краще в ці дні взагалі не вимикати. Вже на п’ятий день включайте тільки на ніч.

Розсаду краще зберігати там, де немає протягів і холоду. Наприклад, у кутку кімнати. Запам’ятайте, вона любить воду, світло і тепло. І більше розсаді нічого не потрібно. Коли на вулиці буде справжня весна, тоді виносьте її на вулицю або балкон.

Секрет хорошої розсади в тому, що не потрібно морочитися. Чим менше уваги, тим краща розсада і з часом урожай. Якщо ви дасте можливість насінню розвиватися самостійно, то отримаєте стійку розсаду.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 7 правил нанесення парфуму, парфумованої та туалетної води

Нагадаємо, це ж зовсім інший кіт: як змінилось кошеня, коли виросло? (Фото) 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Смачно, як у бабусі. Готую мега-порції, жодного не залишається: пишні пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки. Це проста, але водночас дуже смачна і ситна страва на будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пишних і ніжних пиріжків, для яких підійде будь-яка начинка.

Рецепт без заморочок. Усе склала і забула: дуже смачна вечеря виходить, а всього 5 простих інгредієнтів

Якщо в холодильнику є копчені ковбаски, а зі сніданку чи обіду залишилася відварена картопелька, можна змудрувати дуже смачну вечерю. Просто закладіть все це у духовку й очікуйте на результат.

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.