Стаж, отриманий до 2000 року: як пенсіонери можуть подати на перерахунок пенсій

Якщо ви отримували пристойну заробітну плату, то чому б не спробувати підняти собі пенсію.

Зараз багатьох, а можна сказати напевно і всіх українців цікавлять злободенні питання комунальних послуг, цін на харчові продукти, заробітна плата і підвищення пенсій.
Це природно, тому що в цей важкий час кожна копійка на рахунку в сімейному бюджеті. Особливо це торкається пенсіонерів.

Вони скрупульозно планують як прожити місяць і звичайно очікують від держави підвищення пенсій.
Однак кожен пенсіонер в Україні, також може допомогти собі в перерахунку пенсій, яку він вже отримує.

Річ у тому, що в Пенсійному фонді є дані про заробітну плату тільки до 2000 року. Тобто до 2000 року, даних скільки людина отримувала заробітної плати на місяць у них немає. Тому якщо пенсіонер отримував нормальну, або навіть високу заробітну плату до 2000 року, то можна послати дані в Пенсійний фонд для перерахунку пенсій.

Як планувати бюджет?

Річ у тому, що з 2000 року, деякий період, багатьом працівникам видавалися заробітну плату в “конвертах” і тому Пенсійний фонд не бере її при розрахунку та нарахування пенсії.

Тобто шанс підняти пенсію, враховуючи нормальну заробітну плату яку ви отримували до 2000 року. Необхідно звернутися в те місце роботи, де ви отримували пристойну зарплату і взяти з архіву копії щомісячних платіжних відомостей та надати їх для перерахунку вашої пенсії в Пенсійний фонд України.
У ваше відділення за місцем проживання.

Якщо ви отримували пристойну заробітну плату, то чому б не спробувати підняти собі пенсію.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.