Очікується дефіцит картоплі в Україні: всі подробиці

Як констатують експерти продуктового ринку, в цьому році очікується дефіцит картоплі. Фермери та просто жителі України скаржаться на поганий урожай.

Картоплю називають “другим” хлібом, і це вірно. Адже без нього важко проіснувати пересічній українській родині. Багато вирощують картоплю на своїх городах і на присадибних ділянках. Інші просто йдуть в супермаркет і купують.

Що буде в цьому році і які ціни очікуються на картоплю в магазинах і на ринках? Це питання цікавить жителів нашої країни.
Особливо малозабезпечених і пенсіонерів.

Як констатують експерти продуктового ринку, в цьому році очікується дефіцит картоплі. Фермери та просто жителі України скаржаться на поганий урожай. І найголовніше він виріс невеликий, не більше 3 сантиметром в діаметрі.

Картопля

Такий картопля раніше віддавали на корм худобі або робили з нього крохмаль. І хоча врожай поганий – ціна картоплі поки не підіймається. Всі чекають який урожай зберуть фермери в північних областях України – адже там вирощують пізні сорти картоплі. Потім буде ясно – вітчизняна картопля зможе закрити потреби жителів нашої країни або буде потрібно завозити картоплю з-за кордону.

Аналітики продовольчого ринку прогнозують, що скоро ціна картоплі може сильно підскочити, при тому, що якість погіршиться. На скільки підніметься ціна експерти не беруться зараз спрогнозувати, але те, що вона полізе вгору – це вони констатують.

Тому жителям нашої країни потрібно уважно стежити за тенденцією підвищення вартості картоплі в супермаркетах. А ті, хто вирощують власну картоплю, повинні подбати про його належному зберіганні.

Популярне

Схожі статті

Смачно, як у бабусі. Готую мега-порції, жодного не залишається: пишні пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки. Це проста, але водночас дуже смачна і ситна страва на будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пишних і ніжних пиріжків, для яких підійде будь-яка начинка.

Рецепт без заморочок. Усе склала і забула: дуже смачна вечеря виходить, а всього 5 простих інгредієнтів

Якщо в холодильнику є копчені ковбаски, а зі сніданку чи обіду залишилася відварена картопелька, можна змудрувати дуже смачну вечерю. Просто закладіть все це у духовку й очікуйте на результат.

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.