Унікальна Україна: Чим приваблює Арабатська стрілка (ФОТО)

Вузька смужка суші, що тягнеться вздовж Кримського півострова на північному сході, є Арабатська коса. Її називають також Арабатською стрілкою. А у народі – просто Арабатка.

Азовське море омиває Арабатську косу зі східного боку. Уздовж коси море дуже дрібне вода у ньому добре прогрівається, що дуже привабливо для відпочинку з дітьми.

""

На косі багато баз відпочинку з усіма благами цивілізації. На пляжі нудьгувати не доведеться – на узбережжі дуже розвинена пляжна розважальна інфраструктура з численними водними та пляжними атракціонами.

Але не тільки теплим морем приваблива для відпочинку Арабатська стрілка. У 60-х роках минулого століття на косі було виявлено підземне термальне озеро з мінеральною водою. Було штучно створено термальні джерела. Насправді це свердловини, якими термальна вода подається на поверхню. Термальною водою заповнюються три рукотворні басейни. Один басейн розташований на території водолікарні в Генічеській Гірці і до нього подається вода зі свердловини з температурою 40°С. Два інших басейни знаходяться біля курортних селищ Щасливцеве та Стрілкове. Термальна вода, що випливає в них, має температуру 70⁰С.

""

Арабатська мінеральна вода має цілющі властивості. Купання у ній корисне при захворюваннях нервової системи, опорно-рухового апарату, дерматологічних захворюваннях. У Генічну Гірку можна отримати кваліфіковану медичну консультацію та оздоровитися в амбулаторному режимі з травня по вересень. Оздоровчий комплекс у Стрілковому функціонує цілий рік. У басейні біля села Щасливцеве можна купатися самостійно.

На термальних арабатських водах найбільше благ цивілізації у Генічну Гірку. Тут можна відвідати дельфінарій та аквапарк. А можна поїхати на екскурсію до заповідника «Асканія-Нова» або на острів Бірючий. Або здійснити прогулянку на так зване Сиваське озеро, яке насправді є затокою.

Сиваська затока відокремлює із західного боку Арабатську стрілку від Кримського півострова. Затока дуже мілководна. Солона вода Сиваської затоки інтенсивно випаровується. Наприкінці літа за вмістом солей вода в затоці можна порівняти з водою Мертвого моря. Цілющі властивості солі та бруду Сиваської затоки приваблюють на його береги на Арабатській косі численних туристів. Грязями Сиваша вони лікують хвороби опорно-рухового апарату та шкірні захворювання.

Ще одне диво природи на косі – Гліцеринове озеро. Воно знаходиться недалеко від селища Стрілкове. Це прісноводне озеро. Його прозора холодна вода багата на природні масла і добре пом’якшує шкіру.

Арабатській стрілці є чим порадувати та здивувати відпочиваючих. Відвідування цього дивовижного місця залишить незабутні враження.

Популярне

Схожі статті

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!