Морепродукти: 5 помилок, які можуть призвести до отруєння

Немає нічого кращого невеликої перерви на обід або вечерю з морепродуктів. Але неправильне їх споживання може призвести до проблем зі шлунком. Нижче наведені помилки, які призводять до отруєння.

Їсти морепродукти, якщо шкаралупа відкрита.

Перед приготуванням закрита шкаралупа – ознака свіжості. Якщо раковина закривається при дотику, це ще одна ознака того, що молюск свіжий, тому що це означає, що він ще живий. В першу чергу при чищенні викидайте ті, які плавають на поверхні води. Це поганий знак…

Погане зберігання молюсків

Погане зберігання морепродуктів – одна з найстрашніших помилок. Щоб уникнути будь-якого ризику зберігайте їх на нижньому рівні холодильника. Морських гребінців і ракоподібних потрібно їсти в той же день. Морепродукти зберігаються два дні, а після приготування вони зберігаються протягом дня, на цей раз на верхньому рівні холодильника.

Нехтування етапом ополіскування мідій

Їсти мідії – того варто. Тому ви повинні знайти час, щоб впорядкувати і очистити їх, перш ніж ви зможете спробувати їх на смак. Кінчиком ножа видаліть бісус (нитки). Потім приготуйте ємність з прохолодною водою, щоб вони полежали 20 хвилин. Зберіть їх, промийте в іншій ємності і почистіть шкаралупу. Також подумайте про те, щоб добре обполоснути більшість ракушок.

Недотримання сезону морепродуктів

Це як фрукти і овочі: з’їдені не по сезону, вони вже не такі смачні і корисні. Тому для максимальної свіжості краще враховувати їх сезонність, яка залежить від циклів розмноження виду.

Занадто рано відкривати устриці

Звичайно, це трохи заощадить час. Однак найкраще вживати їх протягом 30 хвилин після відкриття. Відкривати їх бажано на ходу або безпосередньо перед їжею.

Отруєння морепродуктами
Отруєння морепродуктами

Популярне

Схожі статті

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!

Соковиті котлетки, які просто тануть в роті. Для смачного обіду готую тільки їх: швидко, красиво й апетитно

Котлети - це проста і поширена страва. Жодне застілля без них не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт із секретним інгредієнтом, який зробить котлети дуже соковитими та ніжними, - картоплею.

Багатоженці українського шоу-бізнесу: Остапчук, Павлік та інші чоловіки, які міняють дружин як рукавички

Віктор Павлік, Міша Кацурін, Володимир Остапчук – всі ці зіркові чоловіки ходили до РАЦСу не один і навіть не два рази. Ці чоловіки міняють офіційних дружин як рукавички.