Чому варто надягати шкарпетки на ніч: відповідає фахівець

Поки одні лікарі намагаються довести, що спати в шкарпетках шкідливо - інші говорять про зворотне. Так чому варто спробувати спати в шкарпетках.

Сон в шкарпетках геть не гламурно. Якщо шкарпетки занадто тугі, це може навіть бути небезпечно і порушити нормальний кровообіг. Однак надіти шкарпетки під час сну – не така вже й погана ідея.

Доктор Каран Радж опублікував відео в TikTok, де пояснює своїй аудиторії в 2,4 мільйона підписників, чому варто носити шкарпетки в ліжку і як вони допоможуть краще спати.

У чому користь шкарпеток в ліжку?

“Носіння шкарпеток в ліжку збільшує приплив крові до ніг, що призводить до розширення судин”, – просто пояснює він.

“Коли кровоносні судини розширюються, вони можуть позбавлятися від тепла набагато швидше через набагато більших площ, які це створює. Це дозволяє вашому тілу знижуватися швидше, ніж зазвичай, а для оптимального сну необхідна більш низька температура тіла”, – говорить доктор , а потім додає: “Якщо ви хочете спати міцно, накрийте ноги”.

Крім того, шкарпетки дозволяють швидше зігрітися і, отже, швидше розслабитися. Важко заснути, коли замерзли ноги! Таким чином, шкарпетки допоможуть швидше заснути. Дослідження 2007 року, опубліковане в журналі Фізіологія і поведінка показало, що люди, які сплять в шкарпетках, засипають швидше.

І ще пару корисних моментів

Профілактика припливів. Жінкам, які страждають приливами, може допомогти носіння шкарпеток, тому що вони допомагають знизити температуру тіла.

Лікуйте тріщини на п’ятах. Якщо у вас сухі і потріскані п’яти, надягання шкарпеток перед сном після зволоження ніг прискорить процес загоєння і запобіжить повторення цього явища.

Якщо ви категорично відмовляєтеся носити шкарпетки в ліжку, ви можете вибрати інші потенційно не менш ефективні методи: гаряча ванна для ніг перед сном (чого слід уникати при венозній недостатності), грілка або навіть додаткова ковдра в нижній частині ліжка.

Шкарпетки в ліжко - одягати чи ні?
Шкарпетки в ліжко – одягати чи ні

Популярне

Схожі статті

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!