Торік закрила мало і з’їли ще до Нового року, тож зараз не схиблю: консервую ароматну диню на зиму в банках

Консервація дині — це чудовий спосіб поласувати взимку ароматною заготівлею та здивувати своїх гостей, наприклад, подавши страву на десерт у Новий рік.

Солодка, соковита диня чудово підходить для домашніх десертів або доповненням до випічки чи морозива. Дуже смачний рецепт дозволить зберегти свіжий аромат та смак на тривалий час. До того ж для цієї заготівлі потрібна  мінімальна кількість інгредієнтів, а процес приготування є напрочуд простим.

Необхідні інгредієнти

  • Диня (візьміть сорт “Колгоспниця”) — 2 кг (очищена і нарізана)
  • Вода — 1 літр
  • Цукор — 300 г
  • Лимонна кислота (обов’язково!) — 1 чайна ложка
  • Ванільний цукор — 1 пакетик (10 г)
  • Гвоздика — 3-4 бутони (опціонально)

 Приготування

Консервована диня

Спочатку виберіть стиглу, але не перезрілу диню. Вона має бути ароматною та солодкою, без пошкоджень. Очищену від шкірки та насіння диню наріжте невеликими кубиками або скибочками, залежно від ваших уподобань.

Далі у зручній каструлі доведіть воду до кипіння, додайте цукор і варіть на середньому вогні, помішуючи, поки він повністю не розчиниться. Потім всипте лимонну кислоту, ванільний цукор, а також бутони гвоздики, якщо вирішили їх використовувати. Це надасть сиропу легкий пряний аромат, який чудово поєднується з динею.

Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки для консервації. На дно кожної банки викладіть нарізані шматочки дині, наповнюючи їх на 3/4 об’єму. Після цього обережно залийте гарячим сиропом, залишаючи трохи місця до краю банки.

Тепер проведіть пастеризацію. Для цього поставте банки в широку каструлю з гарячою водою, щоб вона доходила до “плечиків” банок. Пастеризуйте протягом 10-15 хвилин з моменту закипання води. Це допоможе зберегти заготівлю на тривалий час і запобігти розвитку бактерій.

Після того з обережністю дістаньте банки та закрутіть їх стерильними кришками, а тоді переверніть догори дном і залиште охолоджуватися під теплою ковдрою.

Надалі зберігайте консервовану диню в прохолодному, темному місці. Вже через декілька тижнів вона буде готова до вживання.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.