Картопля смачніша за мʼясо! Ідеальна вечеря: швидко, дуже смачно і недорого — рецепт картопляних котлет

Зі звичайної картоплі можна зробити котлети, які будуть смачніше м'ясних. Рецепт швидкий, простий, досить бюджетний і готувати такі котлети можна навіть з вчорашнього пюре.

Картопля – продукт, без якого жоден українець не може уявити свого життя. З картоплі у наших краях готують безліч страв. Вона є основою для супів, слугує начинкою для пиріжків і вареників та є основним гарніром. Та з картоплі можна готувати навіть котлети. Картопляні котлетки виходять дуже смачними, ніжними і ідеально підходять, як на сніданок, так і на вечерю.

Необхідні інгредієнти:

  • картопляне пюре — 400 г;
  • сир кисломолочний — 200 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • борошно — 70 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • борошно для паніровки;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для приготування таких котлет, ви можете зробити свіже картопляне пюре, або взяти вчорашнє. Додаємо до картопляного пюре кисломолочний сир. Обирайте сир жирністю не менше п’яти відсотків. Також додаємо натертий на крупну тертку твердий сир, борошно, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо. Виходить маса, яка дуже добре ліпиться і не прилипає до рук.

Рецепт смачних картопляних котлет з начинкою
Рецепт смачних картопляних котлет з начинкою

Формуємо круглі або продовгуваті котлетки, обсипаємо їх зі всіх сторін борошном. Розігріваємо пательню з рослинною олією і обсмажуємо картопляні котлетки на невеликому вогні, не накриваючи кришкою.

Рецепт смачних картопляних котлет з начинкою
Рецепт смачних картопляних котлет з начинкою

Готові котлети подаємо до столу гарячими разом зі сметаною, чи іншим соусом, який вам подобається.

Звісно, в гарячому вигляді такі котлети смакують найкраще, та і в холодному вигляді вони залишаються смачними. Саме тому їх можна брати з собою в якості перекусу на роботу, чи давати дітям у школу.

Котлети мають ніжний вершковий смак з яскраво вираженими сирними нотками. Такі котлети сподобається і дорослим і дітям.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.