Чому люди скуповують туалетний папір під час коронавіруса: відповідь знають учені

Як тільки коронавірус набрав обертів увесь світ почав масово скуповувати їжу та інші засоби першої необхідності. Список обов'язкових покупок очолили гречка і туалетний папір, які зараз так складно знайти, як маски й антисептики. Якщо замість гречки люди беруть інші крупи, то за туалетний папір навіть б'ються.

Учені та психологи розповіли, який зв’язок між пандемією і туалетним папером.

Психолог Барух Фішхофф з Університету Карнегі-Меллон стверджує: «Якщо люди не можуть знайти ту їжу, яку вони хочуть, вони можуть купити іншу. У туалетного паперу немає альтернатив».

Наші дії і мислення безпосередньо залежать від психіки. А ось на формування психіки впливає сім’я і суспільство. Усі скуповують величезну кількість рулонів, а значить і тобі потрібно, так як дійсно можеш залишитися без паперу. А значить і без комфорту.

Професор Університету Британської Колумбії Стівен Тейлор розповідає, що під час пандемії люди бояться інфекції, яка викликає почуття відрази. Тому вони хочуть уникнути будь-якого забруднення. А туалетний папір є кращою зброєю у цій справі.

Також професор додав: «Люди думають, що вони повинні робити щось, щоб убезпечити себе і свої сім’ї. А що вони можуть робити крім того, щоб мити руки і сидіти вдома?».

Хтось може сміятися з цього, хтось ставитися з розумінням, а комусь усе рівно. Люди купують те, що їм доступно і вкрай необхідно. Вони бояться залишитися ні з чим під час коронавіруса. Психолог Мері Алворд упевнена: «Нас заспокоює думка, що вона у нас просто є. Усі ми їмо, спимо і ходимо в туалет – це базові потреби».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Новий хантавірус: від інфекції уже помер один чоловік

Нагадаємо, лікування коронавіруса: чи допомагає пиття теплої води видалити коронавірус?

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.

Якщо ви шукаєте варіант простої вечері, то вам сюди: картопляний пиріг із сиром — навіть руки не забрудните

Не гайте часу і приготуйте цей смачний картопляний пиріг з сиром для вашої наступної вечері, тому що це просто ідеальний варіант сімейного застілля.