Медичне страхування в Україні: що очікувати жителям нашої країни?

Але як констатував Давид Арахамія, який є головою фракції "Слуги народу", практичних змін у медичному страхуванні в Україні поки не спостерігається.

Медичні послуги в Україні залишають бажати кращого. Не секрет, що більшість жителів нашої країни іноді не користуються послугами лікарів і терплять до останнього, бо захворіти та потім лікуватися буде коштувати величезних грошей.

У частини людей їх просто немає і вони не передбачені в сімейному бюджеті. Бо цей сімейний бюджет “худий”.
Ось чому краще не хворіти! Однак це не кожному вдається і потім наступають витрати на ліки та на лікарів.

Як же реформується галузь охорони здоров’я, зокрема медичне страхування в нашій країні?
Концепцію медичного страхування збираються представити як законопроєкт.

Як лікуватися в Україні?

Одним з важливих аспектів якісних медичних послуг є профільне страхування людини. Це поки в нашій країні відсутня.
Як відомо, наша медицина протягом декількох років проходить через різні реформи. Українці укладають спецдоговора з сімейним лікарем. Це по іншому структурує роботу лікарень. Також запроваджено принцип “гроші йдуть за пацієнтом”.

Зараз багато клінік в Україні переведені на електронну документацію. Наступним логічним кроком буде той, коли людина оплачує окрему частину податків як страховку, щоб отримати безплатні і якісні процедури, передбачені наявними договорами.

Але як констатував Давид Арахамія, який є головою фракції “Слуги народу”, практичних змін у медичному страхуванні в Україні поки не спостерігається. Хоча над цим питанням і працює профільний комітет.
Кінцевий підсумок, повинен бути у вигляді законопроєкту.
Поки прогресу в цьому питанні немає, заявив Давид Арахамія.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.