Фініки, сир з цвіллю і панчетта полента – здивуєте своїх гостей!

Подавайте ці фініки, сир з цвіллю і поленти панчетта як канапе на вечірці. Спробуйте вегетаріанську закуску, використовуючи подрібнені смажені горіхи.

Інгредієнти

8 тонких скибочок панчетти, розрізаних навпіл
1 столова ложка оливкової олії, плюс трохи для банки та для чищення
500 мл овочевого бульйону з 2 чайних ложок бульйонного порошку
100 г полента швидкого приготування
1 чайна ложка дрібно нарізаного розмарину
25 г пармезану (за бажанням)
120 г вершкового, але гострого блакитного сиру, такого як Святий Агур або горгонзола
8 великих фініків меджул без кісточок, розрізаних навпіл
жменю молодого листя шпинату (вам знадобиться 32 листи)
гранатова патока, скропити

Фініки

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. На деку помістіть один шар Рашеру pancetta між двома шматками пергаменту, потім застелить його другим листом (це запобіжить утворенню складок під час приготування). Випікайте 10-15 хвилин, поки жир не стане хрустким і золотистим. Промокніть кухонним папером, щоб ввібрати зайвий жир. Панчетту можна приготувати на день вперед і охолодити. Розігрійте перед подачею на стіл.

Крок 2
Змастіть маслом круглу форму 20 см. Відварити бульйон в каструлі, потім повільно додати поленту і варити на повільному вогні 5 хвилин, збиваючи, до загусання та однорідності. Додайте 1 столову ложку масла, розмарину і пармезану, якщо використовуєте, і приправте. Викладіть суміш ложкою в форму, вирівняйте верх, потім поставте в холодильник мінімум на 1 годину або поки не стане дуже твердим.

Крок 3
Коли будете готові до вживання, нагрійте сковороду або сковороду з антипригарним покриттям до гарячого стану. Розріжте готову поленту на 16 часточок, змастіть невеликою кількістю масла, потім готуйте за 4 хв з кожного боку або до золотистого кольору і відмітини. Перекладіть на тарілку сервування або дошку. Поленту можна розкласти на решітці на день вперед. Розігрійте його в гарячій духовці протягом декількох хвилин перед подачею на стіл.

Крок 4
Тим часом за допомогою ножа для столового набору проткніть приблизно 1 чайну ложку сиру в середину кожної половинки фініки. Протягніть коктейльну паличку в кожен фарширований фінік, потім додайте шматочок панчетти, два листи шпинату і шматочок гарячої поленти. Перед подачею збризніть невеликою кількістю гранатової патоки.

Популярне

Схожі статті

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.

Якщо ви шукаєте варіант простої вечері, то вам сюди: картопляний пиріг із сиром — навіть руки не забрудните

Не гайте часу і приготуйте цей смачний картопляний пиріг з сиром для вашої наступної вечері, тому що це просто ідеальний варіант сімейного застілля.