Я була в шоці, наскільки це все дико: українка розповіла, як Польща готується до коронавірусу

У жителів Польщі паніка. У зв'язку із захворюванням, вони активно готуються до коронавірусу і скуповують усі продукти.

19-річна Альона вчиться у польському місті Люблін, і поки вона не може повернутися додому в Україну. Студентка повідомила, що 11 березня у місті була суцільна паніка. Як тільки стало відомо, що в Люблінському Воєводстві підтвердили випадок захворювання на коронавірус, люди масово почали скуповувати продукти.

Коронавірус у Польщі
Коронавірус у Польщі

Українка відзначила: «Я ще не бачила людей в масках. Поляки хочуть себе захистити, але самі того не розуміють, що такою панікою наражають себе на небезпеку ».

Карантин запровадили майже у всіх навчальних закладах до 25 березня, деякі університети відразу продовжили його до 15 квітня. У зв’язку з цим терміново закрили всі гуртожитки. Студентці Альоні пощастило, адже вона знімає квартиру. А ось мешканців гуртожитку виселили на вулицю. Тому студенти повернулися в Україну. Але ще не відомо, чи зможуть українці повернутися назад на навчання.

Люди настільки перелякані, що скуповують усі продукти, особливо крупи, воду, мило, туалетний папір й інше. Ще до початку спалаху коронавируса в Польщі, вже були проблеми з масками. Їх було дуже складно знайти, і не в кожній аптеці вони були.

Касири працюють в рукавицях
Касири працюють в рукавицях

Дівчина каже: «Маску можна купити хіба що в інтернеті, але ціна нереальна. Одна звичайна маска коштує 10 злотих (68 гривень). І навіть якщо ви знайдете маски в аптеці, то одна людина може купити максимум дві маски ».

Великі черги в аптеку
Великі черги в аптеку

Така ж ситуація і з антисептиками. Ціни піднялися, і тепер найдешевший антисептик коштує близько 70 гривень.

«Вчора мені якийсь дідусь у магазині переїхав ногу візком і навіть не вибачився. Він просто подивився і побіг далі скуповувати продукти. Я в шоці, на скільки це все дико … Всі бігають, штовхаються і хапають все, що потрібно і ні», – згадує Альона.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: У Києві буде карантин

Нагадаємо, це ж зовсім інший кіт: як змінилось кошеня, коли виросло? (Фото) 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.