Беру моркву, цвітну капусту та кальмари: салат, який гості зʼїдають найпершим. Виходить дуже смачно

Салати – це справжня знахідка, коли хочеться скуштувати особливе поєднання різних смаків в одній страві. Сьогоднішній рецепт салату з кальмарами та овочами точно не залишить вас байдужим.

Шукаєте чогось особливого, чогось, що здивує ваші смакові рецептори та залишить незабутні враження? Пропонуємо вам ексклюзивний рецепт салату з кальмарами, який стане не лише чудовим додатком до вашого обіду, а й справжньою зіркою будь-якого заходу, завдяки унікальним поєднанням смаків та текстур.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 300 грамів
  • Морква – 150 грамів
  • Цвітна капуста – 150 грамів
  • Білок курячого яйця – 2 штуки
  • Для заправки:
  • Жовток курячого яйця – 1 штука
  • Сметана (10% жирності) – 100 грамів
  • Кефір (1% жирності) – 4 столових ложки
  • Подрібнені чипси з морської капусти норі – 5 грамів
  • 1-2 зубчики часнику подрібненого
  • Сіль за смаком

Приготування:

Рецепт салату з цвітною капустою та кальмарами
Рецепт салату з цвітною капустою та кальмарами

Почніть з приготування кальмарів. Очистіть їх від внутрішніх органів та плівки. Занурте їх у киплячу воду на 1-2 хвилини, поки вони не стануть білосніжними. Потім витягніть їх і положіть у миску з холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Потім наріжте кальмарів кільцями або смужками.

Моркву та цвітну капусту відваріть в киплячій воді до стану аль-денте. Наріжте соломкою або невеличкими кубиками. Білки яєць наріжте дрібними кубиками або півкільцями. У окремій мисці змішайте кальмари, моркву, цвітну капусту та нарізаний білок.

Для заправки змішайте жовток, сметану, кефір, часник та сіль. Додайте подрібнені чипси з морської капусти норі. Потім обережно перемішайте.

Полийте салат отриманою заправкою та охайно перемішайте, щоб кожен інгредієнт був змащений ароматним соусом. Прикрасьте свіжими зеленими травами або додайте декоративний елемент на ваш вибір. Залиште салат настоятися на 25-30 хвилин, після чого перемішайте ще раз.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.