Улюблена страва мого чоловіка: соковиті гречаники з мʼясним фаршем та томатним соусом. Рецепт дала свекруха

Шукаєте цікавий рецепт, як можна по новому приготувати котлети? Пропоную вам спробувати справжню кулінарну знахідку – гречаники. Це курячі котлети з гречкою, які приємно вразять вас смаком.

Гречаники – це справжня знахідка для тих, хто цінує смачну та ситну їжу. Ця страва поєднує в собі користь гречки та ніжний смак курячого фаршу, з яскравим ароматом часнику та цибулі. А ще, гречаники подаються з ароматним томатним соусом, який додає гостроти та насиченості кожному шматочку.

Інгредієнти для гречаників:

  • 700 грамів курячого фаршу
  • 225 грамів сухої гречки (приблизно 650 г вареної)
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 50 грамів панірувальних сухарів
  • Сіль, перець, сушений часник
  • 20 грамів олії для смаження

Для соусу:

  • 500 мл томатного соку (або томатна паста, розведена у теплій воді)
  • 150 грамів цибулі
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • Сіль, перець, гострий перець

Приготування:

Як приготувати неймовірно смачні гречаники в томатному соусі
Як приготувати неймовірно смачні гречаники в томатному соусі

Варимо гречку відповідно до інструкцій на упаковці. Дайте їй охолонути. У великій мисці змішайте фарш, відварену гречку, дрібно нарізану цибулю, яйця, панірувальні сухарі та приправи. Переконайтеся, що всі інгредієнти рівномірно розподілені.

Вологими руками сформуйте невеличкі котлети з отриманої маси. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажте гречаники з обох сторін до золотистого кольору, приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку.

Приготування соусу:

На середньому вогні розігрійте невелику кількість олії в каструлі. Додайте нашинковану цибулю та обсмажте її до м’якості. Додайте томатну пасту та томатний сік. Приправте сіллю, перцем та гострим перцем за смаком. Готуйте соус на помірному вогні, помішуючи час від часу, приблизно 7-10 хвилин, доки соус не загустіє.

Складіть гречаники в готовий соус та готуйте ще 10-12 хвилин, щоб котлети протушкувалися в соусі. Подавайте гречаники гарячими, посипавши їх дрібно нарізаною зеленню.

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!