Роблю найшвидші та пишні пиріжки без дріжджів, поки закипає чайник: довго не черствіють і зовсім не жирні

Пиріжки завжди асоціюються з теплом та затишком. Приготувати для своїх рідних цей ароматний смаколик тепер можна набагато простіше, не витрачаючи багато часу на клопотання з тістом. Рецепт у статті.

Шукайте, що приготувати смачного та новенького? Ми маємо щось особливе для вас – бездріжджові пиріжки! Ця рецептура дозволяє вам насолоджуватися смачними, пишними пиріжками без необхідності чекати на підйом тіста. І краще за все, що ви можете наповнити їх будь-якою начинкою за вашим вибором. Тісто має нейтральний смак, тому пиріжки можна як смажити, так і запікати в духовці. Наповнювати як солодкими, так і солоними начинками. Все залежить лише від вашого смаку та настрою.

Інгредієнти:

  • Кефір (кімнатної температури) – 500 мл
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – приблизно 800 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.

Приготування:

Пухке тісто для пиріжків без дріжджів
Пухке тісто для пиріжків без дріжджів

Велика миска – ваш найкращий помічник на цьому етапі. Змішайте кефір та сметану. Додайте цукор, сіль, рослинну олію та яйце. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти об’єдналися. Поступово додавайте просіяне борошно, продовжуючи змішувати, доки тісто не стане м’яким і не буде прилипати до рук. Якщо ви вважаєте, що тісто ще трошки липке, додайте більше борошна.

Розділіть тісто на невеликі кульки. Розкатайте кожну кульку в коло товщиною близько 0,5 см. Додайте улюблену начинку по центру кожного кола.

Закрийте пиріжки, утворюючи напівмісяці, та добре затягніть краї. Розігрійте духовку до 180 градусів. Розташуйте пиріжки на противні, вистеленому пергаментом. Запікайте приблизно 15-20 хвилин або доки вони не стануть золотистими.

Вийміть їх з духовки та дайте трошки охолонути перед подачею. Якщо ви обрали смажені пиріжки, то розігрійте на сковорідці олію на середньому вогні та смажте пиріжок з кожної сторони по 2-3 хвилини, поки вони не стануть із золотою скоринкою.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.