Один раз спробувала таке тісто і закохалась в цей рецепт: як приготувати пельмені і вареники вдвічі швидше

Приготування домашніх пельменів та вареників можна спростити в кілька разів та більше не витрачати пів дня на кухні. Лайфхак з приготування та ідеальний рецепт тіста у статті.

Всі полюбляють смакувати домашніми пельменями та варениками, але приготування тіста та ліплення займають чимало часу та сил. Щоб зберегти час знайшовся спосіб, як зробити цей процес в рази швидше та легше.

По-перше – потрібно приготувати ідеальне тісто, яке не буде рватися та липнути до рук, по-друге – спосіб ліплення тіста замість класичного змінити на більш сучасний та простий варіант: на розказане коло тіста розмістити начинку не посередині, а ближче до краю. Далі слід скрутити пельмень чи вареник в міні-рулетик та скріпити хвостики щільно між собою, як показано на фото.

Як приготувати пельмені вдвічі швидше
Як приготувати пельмені вдвічі швидше

Інгредієнти для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 чайної ложки солі

Приготування:

Почніть з того, щоб відміряти борошно та пересіяти його у велику миску. Додайте сіль та розмішайте. Розбийте яйце та додайте його до борошна. Потім додайте половину склянки води. Почніть змішувати інгредієнти ложкою чи руками. Якщо тісто здається занадто сухим, додайте трошки більше води, але робіть це поступово, щоб уникнути занадто м’якого тіста.

Після того як інгредієнти добре змішані, перекладіть тісто на чисту поверхню та продовжуйте його заміс до тих пір, поки воно не стане м’яким та еластичним.

Покрийте тісто серветкою або плівкою та залиште його відпочивати в холодильнику принаймні на 30 хвилин. Цей крок допоможе зробити тісто більш еластичним та легшим для розкачування. Розкатайте тісто на товщину близько 2-3 мм та виріжте його на кола чи квадратики, залежно від ваших уподобань.

Начиніть свої пельмені чи вареники за вашим улюбленим рецептом. Покладіть начинку, як було показано на фото вище.

Пельмені можна варити в окропі зі спеціями протягом 5-7 хвилин, або смажити на сковорідці з додаванням олії до золотистої скоринки. Після приготування насолоджуйтеся своїми домашніми пельменями чи варениками з улюбленим соусом або сметаною.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.