Готую картоплю новим способом – за допомогою пляшки: хто бачив з друзів, роблять тепер теж. Моя імпровізація

Пісні картопляні кльоцки можна зробити дуже оригінальної форми – у вигляді капелюшків грибів. І потрібні для цього всього лише пластикова пляшка та картопляне пюре.

Вам знадобиться:

  • 500 г картоплі;
  • 150 мл води;
  • 200 г картопляного крохмалю;
  • 3 зубці часнику;
  • 4 ст.лож. соєвого соусу;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. сухої аджики;
  • 1 ст.лож. зеленої цибулі;
  • 3 ст.лож. олії.
Картопляні грибочки, зроблені пляшкою

Картопляні кльоцки виходять пісними, тож зараз саме на часі скористатися цим цікавим рецептом. Обчищені й вимиті бульби картоплі покладіть у каструлю, залийте холодною водою й поставте на вогонь.

Картопляні грибочки, зроблені пляшкою

Посоліть, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні до готовності – близько 30 хвилин. Коли картопля стане м’якою, воду злийте й перетовчіть на пюре. Перекладіть у мисочку та змішайте з крохмалем.

Картопляні грибочки, зроблені пляшкою

Потроху додавайте воду. Замісіть м’яке тісто руками. Зачерпніть ложкою трішки пюре, скачайте кульку та зробіть надсічку горлечком від пластикової пляшки. Таким же чином переробіть на картопляні грибочки решту тіста.

Закиньте кльоцки в окріп та варіть 2,5 хвилини, постійно помішуючи. Дістаньте шумівкою та опустіть у крижану воду з льодом, щоб промилися.

Картопляні грибочки, зроблені пляшкою

Поставте пательню на вогонь. Влийте олію. Додайте аджику. Коли підсмажиться, залийте цим соусом кльоцки. Додайте цукор, соєвий соус, подрібнений часник, дрібно порізану зелену цибулю. Перемішайте й можете подавати до столу.

Якщо хочете, щоб вийшло гарно, викладіть картопляні грибочки на тарілку надрізом до верху. Любителі гострих страв можуть додати трішки кілечок гіркого перцю. Решті достатньо обмежитися спеціями, вказаними у рецепті.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.